Hlavní navigace

AMD se vrhne na procesory ARM

30. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AMD se odpoutává od závislosti na architektuře x86 a vydává se hledat pro sebe novou budoucnost, přestože procesory x86 prozatím zůstanou pro společnost ještě nadlouho stěžejní. AMD v pondělí ohlásilo, že zakoupí licenci na 64bitový ARM, a v roce 2014 hodlá uvést integrované systémy („systémy v jediném obvodě“) Opteron založené právě na architektuře ARM. Cílí na serverové využití v datových centrech, jež se nyní potýkají s vysokou spotřebou energie. Tu by měly integrované systémy ARM výrazně…

AMD se odpoutává od závislosti na architektuře x86 a vydává se hledat pro sebe novou budoucnost, přestože procesory x86 prozatím zůstanou pro společnost ještě nadlouho stěžejní.

AMD v pondělí ohlásilo, že zakoupí licenci na 64bitový ARM, a v roce 2014 hodlá uvést integrované systémy („systémy v jediném obvodě“) Opteron založené právě na architektuře ARM. Cílí na serverové využití v datových centrech, jež se nyní potýkají s vysokou spotřebou energie. Tu by měly integrované systémy ARM výrazně snížit, a to snad až na čtvrtinu.

Předpokládanými kupci nových serverových integrovaných procesorů mají být především Dell a HP. Zástupci Dellu, a také Red Hatu a Facebooku, byli při pondělním ohlášení.

AMD už na jaře koupilo společnost SeaMicro, a systémy hodlá prodávat také ve vlastních serverech pod touto značkou.

AMD prozatím neohlásilo žádné záměry stran procesorů ARM pro počítače osobní, ale do budoucna je nevylučuje.

Zdroj: InfoWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).