Hlavní navigace

S BlackBerry se v americké obraně do budoucna nepočítá

21. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Z úsporných důvodů se ministerstvo vzdalo většího nákupu přístrojů se systémem BlackBerry 10; omezí se na iOS a Android.

Americké ministerstvo obrany patrně ustupuje od telefonů BlackBerry, a to v důsledku nynějších nucených federálních rozpočtových omezení.

Pokud jde o mobilní zařízení, chystá totiž přechod na novou generaci zabezpečovacích technologií — a to běžně komerčně dostupných — které mají být na platformě nezávislé. V rámci resortu je dosud v použití 470 000 starších přístrojů BlackBerry, o kterých se předpokládá, že s novým řešením nebudou slučitelné. Ministerstvo sice původně chtělo nakoupit jak iOS a Android, tak i přístroje s BlackBerry 10, ale pro vynucené úspory se většího nákupu BlackBerry vzdalo, přestože v omezeném počtu přístrojů se nový systém BlackBerry 10 rovněž zkoušel.

Na ukončení nynějších nucených úspor čeká objednávka 650 000 zařízení s iOS; z toho má být 120 000 iPadů, 100 000 iPadů mini, 200 000 iPodů Touch a 210 000 různých modelů iPhonů.

MMF24

Americké ministerstvo obrany dosud využívalo a využívá zakázkových řešení, které jedno zařízení prodražují v průměru zhruba na čtyřnásobek. Zakázkově upravená zařízení nejsou přenositelná mezi různými složkami a velícími strukturami. Informační technika celého resortu je údajně změtí zakázkových řešení zahrnujících v některých případech ještě servery Windows NT běžící na Pentiích II.

Zdroj: Electronista

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).