Hlavní navigace

Antenne Bayern konečně vstoupí 1. září do bavorského multiplexu DAB+

2. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Signál digitálního rozhlasu z Bavorska zasahuje svým signálem významně i na území Čech. Antenne Bayern získala také licenci na další čtyři roky pro satelitní šíření.

Jedna z nejpopulárnějších stanic u našich západních sousedů patřící do portfolia okruhů Bavorského rozhlasu – Antenne Bayern – začne vysílat v tamním pozemním digitálním rozhlasovém multiplexu DAB+. Jako datum startu si zvolila 1. září, které je pro média obecně považováno za začátek podzimní sezóny. Licence pro šíření v bavorském digitálním multiplexu jí byla udělena nedávno – 19. července – bavorským regulačním úřadem BLM. Licence je platná do 31. října 2019.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Radio Galaxy z bavorského digitálního rozhlasu od 1. srpna v normě DAB+

Antenne Bayern se objeví v multiplexu, který je v Bavorsku šířen na kanálu 12D a je zachytitelný bez problémů také v České republice, především na významném území západních Čech. V něm vysílají například stanice Rock Antenne, Antenne Info,  Antenne Info, Megaradio Bayern nebo Radio Galaxy. Antenne Bayern získala také digitální licenci pro satelitní vysílání na další čtyři roky. Vzhledem k tomu, že toto rádio vysílá nekódovaně, i v této podobě ho lze v Česku zachytit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).