Hlavní navigace

Antenne Bayern omezuje svou přítomnost v digitálním rozhlasu, dvě stanice vypnula

30. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Změna je zajímavá zejména pro majitele DAB přijímačů v západních a části středních Čech, kam signál digitálního rozhlasového vysílání z Bavorska zasahuje.

Bavorská rozhlasová stanice Antenne Bayern minulý týden ukončila šíření tematických okruhů Antenne Bayern Top 40 a Antenne Bayern Info Digital v nabídce digitálního multiplexu (DAB+) na kanálu 12D. V praxi tak v této síti zůstávají od mediální skupiny pouze programy Antenne Bayern a Antenne Rock. Jejich počet se tak zúžil ze čtyř na rovnou polovinu. Programové pozice výše zmíněných stanic jsou zatím v nabídce multiplexu na kanálu 12D aktivní, nicméně už tu neběží klasický program, ale pouze informační smyčka o tom, jak si můžou vypnuté okruhy najít zájemci alternativní cestou – především na internetu.

WT100

ČTĚTE TAKÉ: Kultradio.fm vstoupilo do nabídky digitálního rozhlasu, signálem pokrývá i část Čech

Změna je zajímavá zejména pro majitele DAB+ přijímačů v západních a části středních Čech, kam signál digitálního rozhlasového vysílání z Bavorska zasahuje. Jak již server DigiZone.cz informoval, 12. ledna 2015 odstartuje v multiplexu na kanálu 12D nová rozhlasová stanice kultradio. Ta již nyní funguje v zážehovém režimu, což znamená, že se již vysílají písničky, ale nenajdete tu prozatím moderované vstupy – pouze jingly, tedy staniční znělky. Kultradio bude hrát největší (kultovní) hity poslední desítek let, a to nejlepší ze současnosti. Na jeho hudební playlist už jsou v blízkosti hranic nyní velice pozitivní ohlasy.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).