Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Antiteroristický zákon USA zavádí šmírování bez omezení od Mastodont - Zdejší diskuse je místy fakt zábavná. Nevstupovat do...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 10. 2001 8:33

    Mastodont (neregistrovaný)
    Zdejší diskuse je místy fakt zábavná. Nevstupovat do EU - hahaha, v tom případě se to antikorupčních zákonů a hlavně jejich praktických důsledků nikdy nedočkáme. S lidmi, co neznají mail, se nediskutuje - heh??? Když sem napíšu jakoukoli mailovou adresu, kterou stejně nepoužívám, ale je funkční, tak mi to přidá na důvěryhodnosti? Zdejší obhájci svobody za každou cenu si mohou přečíst tohle, třeba se v tom poznají. V jednom z minulých článků Zajíček bránil hackery - to je obrana zločinců. Vůbec mám dojem, že proti ATA bojují hlavně ti, které by v případě jeho platnosti i u nás omezoval v jejich činnosti. Hackeři prolamují soukromí jiných a zastánci soukromí a svobody se jich zastávají :-))))) Sorry, bylo to hodně zkrácené, ale na spoustu zdejších blafů je zbytečné reagovat delším rozkladem.
  • 17. 10. 2001 12:03

    shrek (neregistrovaný)
    Nemohu si pomoci, ale ten Váš odkaz z Neviditelného psa je demagogická slátanina. Hodila by se tak na Klausovu stránku mezi skvosty pana Jakla.
  • 17. 10. 2001 13:30

    P. Vass (neregistrovaný)
    Mne se naopak zda, ze na rozdil od pseudointelektualnich kvaziliberalu se autor trefil do cerneho. Rad bych vedel, kde v clanku vidite demagogii...Nejake vecne argumenty prosim?
  • 17. 10. 2001 16:15

    shrek (neregistrovaný)
    :Především u lidí, kteří prostřednictvím médií vytvářejí
    :veřejné mínění, přestalo být čitelné, jak říká
    :kolega "Šaman", za koho kopou.

    No, nevím, jestli to chápu dobře, ale znamená to, že se každý má držet nějaké škatulky a pohybovat se v jejích mezích? Já například "kopu" jenom sám za sebe. A takových lidí přibývá, protože staré víry, ideologie a politické směry poněkud vyčpěly.

    :Pravda, evropská civilizace se dopustila mnoha barbarství,
    :ale vždy to bylo ve světě, který byl ještě barbarštější, a
    :vždy to byla tato civilizace, kdo jako první učinila další
    :krok správným směrem k humanismu. Právě otroctví postavila
    :Evropa jako první mimo zákon (zatímco v islámských zemích
    :se provozuje dodnes) a bylo to pak britské válečné
    :loďstvo, které během první poloviny 19. století námořní
    :obchod s otroky stoplo.

    Pokud vím, tak existovali na Zemi lidé, kteří nikdy takové vymoženosti jako je otroctví nepotřebovali. Bohužel však nevynalezli parní stroj ani knihtisk - tudíž to byli nekulturní barbaři. Málokde na světě také existovala např. taková zvěrstva jako byly třeba čarodějnické procesy. A vsadil bych se, že například v tom strašném islámském prostředí se v některém období a zeměpisné oblasti kultuře a lidskosti dařilo lépe než v tehdejší Evropě. Zkrátka a dobře, neznám mnoho skutečných "sebemrskačů", ale autor zřejmě má na mysli lidi, kteří jsou kritičtí k vlastním dějinám a místo přiblblého uctívání idolů jsou loajální jenom k univerzálním hodnotám, které nám Evropa dala - ikdyž se jimi často neřídila.

    :Odtud pramení ona tolerance k excesům krajní levice, které
    :by krajní pravici neprošly (viz současnou reklamní kampaň
    :proti neonacismu, ačkoli přinejmenším stejně potřebná by
    :byla kampaň proti anarchistickým bojůvkám a
    :proti antiglobalistům).

    Tomuto nerozumím. Myslí autor rozbíječe výloh, nebo pouhé kritiky antiglobalismu? V prvním případě se s tím dá souhlasit, druhou možnost komentovat nebudu.

    :Přímo za zvrhlé ale považuji názory některých komentátorů,
    :kteří dokonce chtějí, abychom porozuměli motivům
    :teroristů. Žádal by takový člověk i po nahých židovských
    :ženách a dětech, aby chápaly motivy esesáka, který jim
    :šachtou ve stropě háže do plynové komory patronu s
    :Cyklonem B?!

    Když pominu dost nechutné a nevkusné hraní na city, tak mě jenom překvapí, že autor zjevně nechápe, že tady nejde o nějaké omlouvání teroristů, ale o pochopení jejich motivů, které může napomoci v prevenci dalších potenciálních útoků. Stejně si myslím, že je třeba zkoumat i motivy esesáků, prostých Němců, slepě jdoucích za Hitlerem, uctívačů Stalina atd.

    Ten článek by bylo možné rozebrat do detailu, ale jako ukázka to doufám stačilo. Článek se dopouští nemístného zjednodušování, jeho tón je konfrontační - tak se (bohužel)dělají volební kampaně, nikoliv seriózní podněty k zamyšlení.
  • 17. 10. 2001 19:01

    Pepa Kokes (neregistrovaný)

    Par prikladu:

    Nikoli bohatství, ale všechny ty rituální tance kolem práv minorit a jedinců, podporované především intelektuálními elitami, atomizovaly západní společnost, která v postmoderním opojení bezstarostně zapomněla na společné zájmy - na zájmy demokratické většiny a na obranu civilizace jako celku - a kdo nezapomněl, si vysloužil nálepku válečného štváče.

    Ha ha, presne totez, ale v obracenym smeru, se dosud deje tem, kdo kritizujou reakci USA na teroristicky utoky. Ted uz ta netolerance aspon trochu pominula, ale v prvnich dvou tejdnech bylo opravdu hodne o hubu zastat se demokracie...

    ... a především přehlížet, že existují hodnoty cennější než lidský život ...

    Docela by me zajimalo, co by to tak mohlo bejt za hodnotu. Asi bych pristoupil na zachovani druhu (coz neni nezbytne totez se zachovanim kultury [ve smyslu nazoru na zivot, zivotni styl] tak, jak ho zname), pravdepodobne i na obranu svy rodiny. Dalo by se diskutovat o abstraktnich zalezitostech jako je (toreticky) demokracie. Jiny hodnoty me momentalne nenapadaj, a uz vubec ne mezi radky jasne prosvitajici presvedceni, ze takovou hodnotou je stat.

    V postmoderní společnosti bylo největším hříchem, který člověka společensky znemožnil, přihlásit se k zájmům většiny, k národním tradicím, respektive ke kořenům společně sdílené západní civilizace.

    Nejsem si jistej, nakolik prihlaseni se k nazorum vetsiny cloveka spolecensky znemoznilo. Zato vim jiste, ze postavit se nazorum vetsiny v nejlepsim pripade dopada tak, ze cloveku vetsina zacpe hubu (jak jsem si overil sam na sobe). V horsim pripade si to s nim vyridi fyzicky.

    ... otrokářství). Pravda, evropská civilizace se dopustila mnoha barbarství, ale vždy to bylo ve světě, který byl ještě barbarštější, a vždy to byla tato civilizace, kdo jako první učinila další krok správným směrem k humanismu. Právě otroctví postavila Evropa jako první mimo zákon (zatímco v islámských zemích se provozuje dodnes) ...

    No, jednak by to chtelo nejakej dukaz o provozovani otrokarstvi v dnesnich muslimskych zemich (nejak jsem si zadnyho nevsimnul, coz, pravda, nemusi nic znamenat). Zato bych mohl podotknout, co pravdepodobne autor nevi, ze i pres oficialni zruseni otroctvi pred 250 lety v USA se tamtez otrocke prace vyuzivaly minimalne do konce 20. let 20. stoleti. Bohuzel uz asi prislusnej clanek nemam, ale slo zhruba o to, ze clovek obvinenej z trestneho cinu (dokonce ani nemusel bejt odsouzenej!) mohl bejt prodan statem soukromym firmam na otrocky prace (konkretne slo o prace v dolech). Firma pak statu za kazdyho otroka platila mensi poplatek, ale mohla si s otrokama delat, co chtela (umrtnost se pohybovala tusim kolem 50%).

    Jeste dalsi ukazky? Mohu poslouzit, jsem teprve asi v polovine clanku...

  • 17. 10. 2001 21:11

    Roj (neregistrovaný)
    Kloubouk dolu! Obdivuji vasi trpelivost se s temi zabednenci tahle trpelive bavit!
  • 17. 10. 2001 22:15

    Mastodont (neregistrovaný)
    Zrušení otroctví před 250 lety?? Áááááá, jen pokračujte v té druhé polovině článku :-)))))
  • 17. 10. 2001 22:23

    Pepa Kokes (neregistrovaný)
    Chybicka se vloudi... Dejepis neni zrovna mym konickem, tak se holt cas od casu o sto let spletu :-). To ovsem nijak nevyvraci fakta ze zbytku textu...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).