Hlavní navigace

Antiteroristický zákon USA zavádí šmírování bez omezení

15. 10. 2001
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Několik týdnů projednávaný návrh zákona, který nakonec dostal jméno USA Act of 2001, prošel hladce Senátem i Kongresem. Jediný, kdo bránil přijetí původního textu Právní komisí Senátu USA, byl senátor Feingold, který osamoceně stál proti rozporům textu s některými občanskými právy. Neuspěl ani s jedním návrhem na změnu.

K největším porušením občanských, ale spíše i lidských práv obecně, patří možnost zavření imigrantů bez rozsudku na jakkoli dlouho, zakládání tajných soudů (jsou tak tajné, že nejspíš nikdo nebude vědět, kdo v nich bude a o co půjde) a neomezené odposlouchávání bez vědomí soudů. Týká se hlavně Internetu, aneb odposlouchávací krabice Carnivore, o jejíž instalaci u ISP nesmějí ISP mluvit. Jakékoli další podoby odposlouchávání jsou možné (satelitní především). Odposlechy povedou k průběžně aktualizovanému vytváření profilů lidí aj. subjektů. Pro ten účel NSA už konstruuje superpočítač s pamětí několika petabajtů.

George W. Bush naléhal na Senát i na Kongres, aby se USA Act of 2001 stal trvalou součástí legislativy USA. Nakonec se dohodl na pětiletém období jeho platnosti, čili do konce roku 2005. Pak může být jeho platnost prodloužena a obsah jakkoli „upraven“.

Omezování šifer a zavádění zadních vrat do softwaru se bude projednávat v dalších návazných kolech.

V USA vládne propagandou tvrdě rozviřovaný strach. Podle ní měli teroristi bůhvíjak udeřit na USA už mockrát. Nestalo se. Novináři jsou nuceni k bezvýhradné podpoře válečnické a strachové propagandy vlády USA. Teroristou se může stát kdokoli, na koho FBI/CIA/NSA ukáže. Stane se předmětem vyšetřování, aniž bude vědět proč. Jde o zřetelnou revokaci období McCarthysmu z 50. let. Obětí se stanou především lidé se svobodnými názory, protože ty jsou nezákonné. Jeden z prvních případů za všechny Folk Singer Harassed for Beliefs, Again. Hlášeny jsou obstrukce vůči dalším lidem. Vláda USA likviduje servery, které podle jejího mínění mohou mít nějaký vztah k terorismu, a likviduje obsahy svých vlastní serverů, které by mohly obsahovat nějaké informace – ty budou nahrazeny neinformacemi, viz Agencies censor sites deemed useful to terrorists. Kolo pronásledování a strachu se začíná roztáčet.

Jak se zdá, útok z 11. září skončí tam, kde skončilo např. zavraždění J. F. Kennedyho. Spekulací valem přibývá, nechybějí mezi nimi ani úvahy o tom, že šlo o akci izraelského Mossadu.

Od 11. září se v USA nic nestalo. Vláda USA ruče využila antraxových dopisů, které mají k obecně chápanému terorismu velmi daleko, viz Antraxové dopisy jsou/nejsou biologickým terorem.

BRAND24

Odposlouchávání komunikace na Inetu je ve všem už tou zcela „nejmenší“ záležitostí. Podle vlády USA je nutné zlikvidovat svobodu všech méně rovných ve jménu její obrany. Slušný člověk má dnes v USA zavázané oči. Nejslušnější jsou poslušné korporace (jiné neexistují), dnes zvláště mediální. Jak dlouho se Bushovi a jeho kamarádům podaří udržet Američany pod příkrovem totality, nevím. Za McCarthysmu to několik let zabralo. Snaha o pokoření Afghánistánu, jehož obyvatelstvo se živí kořínky a má toho s terorismem společného tolik, co Alenka Vopršálkovic, a rozšíření válečného tažení Bushe na další státy evokuje zcela jiné představy o pravé příčině věcí. Jedno z předních míst mezi nimi zaujímají ropné zdroje.

Pozoruhodné rovněž je, že žádný exekutivní či zákonodárný orgán USA dodnes nezahájil vyšetřování toho, proč FBI/CIA/NSA nepodnikla ve věci ataku chystaného na 11. září prakticky vůbec nic. Místo toho se implementuje ultrašmírovací a nálepkovací zákon, který by neodhalil sám o sobě rovněž nic, protože se mu lze při plánování nějakých nekalostí jednoduše vyhnout. Jeho jediným cílem je zešmírování celého světa a jeho podrobení americkým zájmům, skládajícím se z velmi soukromých zájmů několika mocenských klanů (hlavně ale nikoli jen amerických).

Se zavedením neomezeného šmírování lidí

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).