Hlavní navigace

APEK se brání: Naši členové nejsou největší hříšníci

27. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Asociace pro elektronickou komerci (APEK) reaguje na páteční zprávu České obchodní inspekce (ČOI), podle níž je nakupování přes internet v Česku “vysoce rizikové:” (…) tuto aktivitu vítáme. Po rozhovoru s ČOI také konstatujeme, že žádný z největších hříšníků nebyl členem APEK. Členové APEK, kteří mohou používat logo Certifikovaný obchod, musí totiž dodržovat přísná pravidla. Největší hříšníci, kteří se dopustili nekalých obchodních praktik či neuznání reklamace, nejsou členové APEK a…

Asociace pro elektronickou komerci (APEK) reaguje na páteční zprávu České obchodní inspekce (ČOI), podle níž je nakupování přes internet v Česku “vysoce rizikové:”

(…) tuto aktivitu vítáme.

Po rozhovoru s ČOI také konstatujeme, že žádný z největších hříšníků nebyl členem APEK. Členové APEK, kteří mohou používat logo Certifikovaný obchod, musí totiž dodržovat přísná pravidla. Největší hříšníci, kteří se dopustili nekalých obchodních praktik či neuznání reklamace, nejsou členové APEK a certifikační pravidla stanovená APEK nedodržují, jak potvrzuje i ČOI.

Tak jako každý rok plánuje APEK i letos další aktivity v oblasti kontroly internetového obchodování. Mezi cíle Asociace patří i získávání dalších členů, kteří budou dodržovat pravidla APEK. Ti pak mohou využívat značku Certifikovaný obchod. Zákazníci tak budou mít jistotu bezpečného nákupu. APEK zároveň klade u internetových obchodníků stále větší důraz na to, zda je zboží v době objednání opravdu na skladě. E-shopy se čím dál více hlásí k tzv. Kodexu terminologie lhůt dodání, kde se zavazují, že dané zboží mají na skladě a je obratem připraveno k expedici přímo k zákazníkovi.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).