Hlavní navigace

Apple bude platit Nokii, patentová válka končí

14. 6. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Smršť vzájemných patentových žalob a stížností mezi společnostmi Apple a Nokia je u konce. Velké vítězství může slavit Nokia. Finský výrobce mobilních telefonů dnes oznámil, že se s konkurenčním Applem dohodl. Apple bude Nokii platit licenční poplatky a navíc přidá jednorázové vyrovnání. Podrobnosti dohody mezi oběma firmami jsou důvěrné, takže není veřejně známo jak vysoké licenční poplatky bude Apple platit nebo kolik uhradí jednorázově. V druhém případě se spekuluje o částce v řádech stovek…

Smršť vzájemných patentových žalob a stížností mezi společnostmi Apple a Nokia je u konce. Velké vítězství může slavit Nokia. Finský výrobce mobilních telefonů dnes oznámil, že se s konkurenčním Applem dohodl. Apple bude Nokii platit licenční poplatky a navíc přidá jednorázové vyrovnání.

Podrobnosti dohody mezi oběma firmami jsou důvěrné, takže není veřejně známo jak vysoké licenční poplatky bude Apple platit nebo kolik uhradí jednorázově. V druhém případě se spekuluje o částce v řádech stovek milionů euro. Obě firmy se dohodly, že nyní stáhnou své stížnosti a žaloby.

Zdroj: AFP

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).