Hlavní navigace

Apple urovnalo spor o iPad v Číně. Za pouhých 60 milionů dolarů.

2. 7. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Dlouhotrvající spor o iPad v Čině je urovnán, Apple zaplati čínské společnosti Proview 60 milionů dolarů, sice poněkud více než Apple původně nabízelo (hovořilo se o 16 milionech), ale stálo jde o částku poměrně nízkou. Zejména s ohledem na možné následky zákazu používání názvu „iPad“ v Číně. Určitým způsobem Apple zaplatilo za název svého výrobku podruhé. Poprvé si Apple „iPad“ koupilo v roce 2009, ale Proview označil koupi názvu v Číně za nelegální a dal Apple k soudu. Včetně neúspěšného…

Dlouhotrvající spor o iPad v Čině je urovnán, Apple zaplati čínské společnosti Proview 60 milionů dolarů, sice poněkud více než Apple původně nabízelo (hovořilo se o 16 milionech), ale stálo jde o částku poměrně nízkou. Zejména s ohledem na možné následky zákazu používání názvu „iPad“ v Číně.

Určitým způsobem Apple zaplatilo za název svého výrobku podruhé. Poprvé si Apple „iPad“ koupilo v roce 2009, ale Proview označil koupi názvu v Číně za nelegální a dal Apple k soudu. Včetně neúspěšného pokusu o soudní proces v Kalifornii.

Zdroj: Apple settles iPad name dispute with Proview in China for $60 million

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).