Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku cd.cz potřetí! od Jirka - Trochu mimo problematiku článku a aukce: správce národní domény...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 3. 2002 9:36

    Jirka (neregistrovaný)
    Trochu mimo problematiku článku a aukce:
    správce národní domény CZ-NIC by měl být vizirkou tohoto státu, podíbejme se tedy, jak toto samozvané sdružení pracuje:
    - server NIC-CZ je neustále nefunkční, pomalý, v hodinách rušení a tedy i registrace domén nefunkční
    -mám vážné podezření, že pan Pomykáček a spol si z pozice samozvaného pseudomoralismu dělají co chtějí a blokojí kohokoli, kdo se jim znelíbí
    -slavná nová pravidla jsou nefunkční-domény většinou skupují spekulanti jako je One a Simon - je zajímavé, že někteří pracovníci NICu a jejich smluvní organizace hájí One jako seriozního registrátora, přitom pan Crhonek je grázl, který vydírá a stanovuje si nehorázné ceny za domény, které skupuje, a to i od neziskových organizací-propojení One a NICu nebo One a některých pracovníků NICu je otázkou do diskuse
    -pokud odešlete specielní žádost, čekáte půl dne na odpověď, proto odešlete další a pan Pomykáček a spol vás zablokujéí pro DOS útok (doporučuji zejména panu Pomykáčkovi, aby si přečetl, co DOS útok je a pak se odstěhoval na Kubu- Fidel bude mít radost)
    -Internet je nejen medium, ale národní doména a její správce je obrazem této společnosti. Pokud je ale v této organizaci tolik svévole, arogance, postsocialistického pseudomaralismu, měl by se tímto faktem zabývat parlament a vláda- NIC je úděsnou vizitkou tohoto státu
    -opakovaně se zde vedla polemika o transparentnosti ekonomiky NICu a o povinnosti ze zákona zveřejnit výroční zprávu-podle mého názoru se zde tuneluje o sto šest!!!! Kdo rozhodl o tom, kdo bude poskytovat CZ-NICu smluvní servis?????
    -jak je možné, že si pan Pomykáček a spol, jako administrátor správce národní domény dělá, co se mu zlíbí????
    - kdo dal oprávnění k svévolnému rozhodnutí o aukci doménových jmen com.cz, net.cz a spol????? Správce národní domény NEMÁ právo rozhodovat o tom, zda bude některá doména prodána v aukci či nikoli
    - na tomto serveru se prezentuje skupinka lidí, která vede diskusi. Tato diskuse však není obrazem této společnosti. V tomto státě platí zákony a ani správce národní domény nemá právo si dělat co jej napadne - ostatně, komu se zodpovídá, komu předkládá účetnictví?????
    -postoj vedení CZ-NICu připomíná jednání a chování neschopných pseudoumělců v čele s Václavem Havlem, kteří nás vrací do pseudosocilalismu, hlásají hesla o pravdě,m která vítězí nad nenávistí, vyhlašují akce Čisté ruce a přitom rozprodávají banky.... ne, nejsem sládkovec, ale to, co se děje v tomto státě, je hnus!!!!
    -kdo se věnuje internetu, ví, že mám pravdu

    P.S.: prosba pro vedení CZ-NIC - bylo by ve vašich silách, abyste ze zisků, které plynou buhvíkam nakoupili kvalitní ströje, které nebudou neustále "padat"??? Bylo by mořné, abyste zaměstnali jako administrátora opravdu nestranného člověka namísto postsocialisticky smýšlejícího pseudomoralistu päna Pomykáčka????
    -může někdo z vedení CZ-NIC s prominutím zvednout zadek a postarat se o to, abych na 128cce nemusel čekat 20 - 40 vteřin na odpově'd na dotaz na doménu????
    -můžete si ze svých zisků zaplatit právníka, který opraví pravidla tak, aby korespondovala se zákony ČR a nebyla jednak samá díra a na druhé straně nebyla v konfliktu se zákony ČR???

  • 10. 3. 2002 12:50

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Pokud mate zajem na diskusi a ne si jen zanadavat, troufnu si vam dat nekolik doporuceni.
    • vysvetlete nam, proc se domnivate, ze domeny maji byt statni zalezitosti (ja si to napriklad nemyslim a povazuji to za skodlive) - na tomto predpokladu stavite znacnou cast argumentace
    • kdyz se odvolavate na zakony - prectete si je a v poukazech na to, ze jsou nejake zakony porusovany bud'te konkretni - jake a cim
    • pokladate-li otazky, zkuste se nejprve poohlednout zda to neni otazka polozena ve stejnem zneni a zodpovezena uz mnohokrat - takhle to totiz vypada, ze o problematice ke ktere se vyjadrujete nemate ani ten naprosto nejzakladnejsi prehled .
    • Zkuste oddelit vecne a osobni utoky, tedy pokud to dokazete.

  • 10. 3. 2002 17:34

    MK (neregistrovaný)
    Dobry den,

    1. Muzete prosim upresnit, kdy je www server CZ.NIC nepristupny? Datum, cas ...
    2. Zajimalo by me upresneni vztahu CZ.NIC a ONE.CZ. Z Vaseho textu jsem nepochopil, o co jde. Stejne prosim o podani nejakeho dukazu o tom, ze jsou nova pravidla nefunkcni. Cilem novych pravidel bylo zastavit praxi blokovani domen pri jejich neplaceni - coz je myslim vyreseno.
    3. Pokud se tyce zablokovani, pochybuji, ze byl zastaven pristup pouze na zaklade odeslani dvou e-mailu. Opet, pokud mate zajem na odpovedi, je treba uvest datum, cas a prislusnou IP adresu zablokovaneho MTA.
    4. Nemohu se vyjadrovat k Vami prekladaneho obrazu CZ.NICu (uz proto, ze jsem clenem statutarniho organu tohoto sdruzeni). Mohu nicmene uvest dva pohledy.
      1. CZ.NIC je presne takovy, jake ma cleny. Samozrejme muzeme skoncit u toho, ze vetsina ISP v nasi zemi je obrazem toho, co jste uvedl v subjektu.
      2. CZ.NIC je v zahranici hodnocen pomerne slusne. Minimalne ohlasy napriklad v CENTR DNR Foru, ktere se kona u prilezitosti zasedani RIPE (tzv. RIPE meeting), byly pozitivni.

    5. Nevim, kdo a jakym zpusobem CZ.NIC tuneluje (mate-li nejake dukazy, prosim predlozte je). Nevim, co znamena "smluvni servis". Nicmene plati, ze CZ.NICu schvaluje strategicka rozhodnuti valna hromada sdruzeni. Pokud vim, CZ.NIC vyda za rok 2001 vyrocni zpravu, pote, co ji prijme valna hromada.
    6. Opravneni k registraci domen v ccTLD .cz dal CZ.NICu ICANN (respektive IANA respektive DoC). Vlastni rozhodnuti, jak budou uvolneny konkretni domeny, udelala valna hromada sdruzeni.
    7. Nevim, co znamena "skupinka lidi, ktera vede diskusi". Take nevim, nakolik mohu aproximovat svuj nazor vuci nazoru CZ.NICu. Nicmene plati, ze jsem predsedou Dozorci rady CZ.NIC, z.s.p.o. jakoz i predsedou Technicke skupiny CZ.NIC - coz je poradni organ predstavenstva pro technicke otazky. CZ.NIC funguje dle platnych zakonu a dle toho preklada sve ucetnictvi prislusnym organum.

    Nehodlam hodnotit pana Pomykacka, uz jen proto, ze CZ.NIC nema s p. Pomykackem zadny smluvni vztah.

    CZ.NIC nemuze nakoupit "ze zisku" "kvalitni stroje", uz jen proto, ze provoz systemu outsourcoval. Pokud se tyce "padavosti" systemu, budu velmi rad, kdyz uvedete priklady.

    Pokud je mi znamo, pravidla koresponduji se zakony CR. Pokud se tyce "der", tesim se na jejich konkretni vycet.

    Michal Krsek
    predseda Dozorci rady CZ.NIC, z.s.p.o.

  • 10. 3. 2002 18:04

    Stanislav Kožina (neregistrovaný)
    správce národní domény CZ-NIC by měl být vizirkou tohoto státu

    Proč myslíte? Nechci sice obhajovat CZ.NIC, ale domnívám se, že kdyby národní doménu spravoval stát, byla by situace podstatně horší. Přečtěte si třeba články pana Peterky o tom, jak náš stát "úspěšně" liberalizuje naše telekomunikace. A mám obavy, že se jedná o větší brzdu rozvoje internetu v ČR než problémy se správou národní domény.

    Kdo rozhodl o tom, kdo bude poskytovat CZ-NICu smluvní servis?????

    Více čtěte, než položíte takové otázky. Na provozovatele registračního systému bylo vypsáno výběrové řízení, do kterého se přihlásila pouze společnost KPNQWest Czechia (tehdy možná ještě EUnet, opravte mě, jestli se mýlím). Až vyprší smlouva s touto společností (btw, z pozice CZ.NICu značně nevýhodná), můžete se přihlásit třeba Vy (přeju Vám i ty peníze, KPNQWest už dostal zaplaceno dost, doufám, že to povede ke zlepšení situace).

    jak je možné, že si pan Pomykáček a spol, jako administrátor správce národní domény dělá, co se mu zlíbí????

    Zřejmě máte více informací než já. Jak víte, že pan Pomykáček patří mezi administrátory národní domény? Z informací, které mám k dispozici vím pouze to, že firma, u které Petr Pomykáček pracuje, zajišťovala přechod na nový systém, nikoliv jeho stálou administraci.

    kdo dal oprávnění k svévolnému rozhodnutí o aukci doménových jmen com.cz, net.cz a spol?????

    Četl jste vůbec ten článek? "O změně pravidel registrace doménových jmen k 1.3.2002 bylo rozhodnuto na valné hromadě konané 1. listopadu loňského roku." Domníváte se snad, že tyto domény měly být uvolněny standardním způsobem? Mám obavy, že by je pan Šimon nebo ONE.cz zaplatili :( (a peníze, které by za ně požadovali, by asi neposkytli na dobročinné účely...). Nepatřím mezi obhájce veřejné dražby, ale zkuste navrhnout (v čistě v akademické rovině) nějaké lepší (a funkční) řešení.

  • 11. 3. 2002 2:42

    Filip Radic (neregistrovaný)
    Re: pochybuji, ze byl zastaven pristup pouze na zaklade odeslani dvou e-mailu. Opet, pokud mate zajem na odpovedi, je treba uvest datum, cas a prislusnou IP adresu zablokovaneho MTA.

    Ale ano, me se to stalo take - a to jiz pri prvnim v ten den odeslanem emailu. Byl jsem tim nemile prekvapen a proto jsem zadosti zkousel zaslat take z jinych, tentokrat jiz webovych emailu - konkretne z freemailu seznamu a jednoho zahranicniho.
    Prvni odrazeny (z duvodu 550 5.0.0 Relay blocked for DoS mail attack) email byl zaslan 8.3.2002 na fakt@nic.cz ve 3:59 z 212.65.199.2 . Prisla error hlaska 8.3. 2002 ve 04:01:52 ze jsem DoS utocnik. Nasledujici dva dny jsem mel ty same problemy.. nyni 11.3. 2002 se mi podarilo jiz mail odeslat nicmene jeste vcera 10.3. 2002 mi to vracelo zminenou error hlasku... :(



  • 11. 3. 2002 7:41

    MK (neregistrovaný)
    Zkuste kontaktovat management CZ.NICu, poslete mu cele hlavicky e-mailu specialnich zadosti (mely by se Vam vratit v tom e-mailu) a Vase nastaveni (napriklad SMTP server, ktery mate nastaven v postovnim klientovi).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).