Hlavní navigace

CDG rozhodne, zda požádá o prodloužení experimentu DVB-T

8. 11. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
8. 11. 2005

Společnost Czech Digital Group (CDG) chce do konce tohoto týdne rozhodnout, zda podá k Radě pro rozhlasové a televizní vysílání žádost o prodloužení licence k experimentálnímu digitálnímu vysílání v systému DVB-T pro Prahu a střední Čechy. Serveru DigiZone.cz to řekl předseda představenstva CDG Leoš Pohl. Rozhodnutí záleží na majitelích CDG. Pokud bychom žádali, stalo by se tak už na následujícím zasedání Rady za čtrnáct dní, uvedl Pohl.

ebf - partner 1

Současná licence pro pražský experiment firmě končí 31. prosince 2005. Názory na její případné prodloužení se liší. Zatímco předseda vysílací rady Petr Pospíchal je pro, místopředseda Jiří Šenkýř je zásadně proti. Zkušební vysílání probíhá na pražských kmitočtech multiplexu B, o jehož programovém obsazení má rozhodnout právě vysílací rada.

Pohl serveru DigiZone.cz řekl, že po případném prodloužení experimentální licence zváží vyřazení programů České televize a Novy, které už vysílají v řádném multiplexu A. Na jejich místo by pustil jiné programy. V úvahu připadá například hudební televize Óčko. Její zařazení ale záleží na tom, jakou nám předloží nabídku. Zatím se to zadrhává na tom, že o ní mají rozhodnout němečtí majitelé koncernu Mafra, řekl Pohl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).