Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Centrum.cz je nedostupné, může za to pravděpodobně výpadek proudu od E - Zajímavé je, že to není poprvé, co má...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2011 22:15

    E (neregistrovaný)

    Zajímavé je, že to není poprvé, co má serverovna Nagano potíže. Pár let zpátky se jim tam pekly servery. Dneska zase "nic nejede" kvůli výpadku proudu. Samotný výpadek proudu je docela podezřelý. Všechna datacentra se chlubí UPS a motorgenerátory a nejlépe ještě zálohovanou přípojkou a jeden malý výpadek proudu vyhodí servery z provozu na několik hodin? Vždyť teoreticky by ty servery neměly ani nic poznat, nebo maximálně se výpadkem zrestartovat a po najetí motorgenerátoru normálně běžet. Forpsi třeba na generátoru běželo při výpadku docela dlouho (při povodních nebo něřem takovém).

    Takže proč ty servery nenajely? Proč má Nagano takové problémy a jiná DC ne? Proč, když se Seznam v minulosti tak vychloubal redudancí N+1, proč ji už nemají všichni velcí hráči?

  • 3. 5. 2011 23:14

    bmann (neregistrovaný)

    Ono to většinou funguje tak, že se vše zapojí a zprovozní jak na straně housing centra a vlastního zákazníka, ale moc lidí už nedělá zátěžové testy - to je vyřadit napájení, otestovat baterie, HA u fw, serverů apod.
    pak to jendou žuchne a všichni se diví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).