Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Centrum Mail aneb e-mailoví klienti ještě nevymřeli od Alexander Doktor - Dny největší slávy mají bezesporu desktopové programy pro...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 4. 2012 10:55

    Alexander Doktor

    Dny největší slávy mají bezesporu desktopové programy pro příjem a odesílání e-mailů pošty dávno za sebou.

    Pardon, ale tohle je jen dojem autora, který ho povýšil na fakt. Ve firmách se standardně používají ve většině případů desktopový e-mailový klient a to mimo jiné i proto, že že nabízí řadu dalších funkcí, které jsou právě pro firemní použití důležité (aplikační pluginy, sdílené kontakty, atd.). A není to samozřejmě jen Outlook, patří sem třeba i Lotus Notes.

    A i pokud se budeme bavit o osobním použití, tak tohle neplatí. Samozřejmě by bylo nutné nadefinovat, co autor myslí oněmi dny největší slávy, ale z mého pohledu mi to opravdu přijde jen jako nepovedený začátek článku, který zbytečně shazuje zbytek. Ono totiž když si člověk hned v úvodu přečte nějaký takovýhle blábol, tak si dvakrát rozmyslí, zda bude číst dál nebo ne. I když je navíc otázkou zda zrovna na Lupě má smysl edukovat čtenáře o existenci desktopových e-mailových klientů. Není to článek spíše třeba na Slunečnici?

    A jedno blognutí k tématu na závěr. http://blog.lupa.cz/nogard/obchodni-e-mail-neni-chat/

  • 28. 4. 2012 11:33

    Jiří Macich ml.

    Ve firmách se standardně používají ve většině případů desktopový e-mailový klient

    O firemním prostředí v článku nepadlo ani slovo. Ostatně, to by skladba popisovaných programů vypadala zcela jinak :-)

    A i pokud se budeme bavit o osobním použití, tak tohle neplatí.

    Ale data z freemailů (o přístupu přes POP3 nebo IMAP), které v drtivé většině používají právě řadoví uživatelé pro osobní použití, to jasně potvrzují.

    Samozřejmě by bylo nutné nadefinovat, co autor myslí oněmi dny největší slávy

    Doby, kdy webové rozhraní neumělo o moc více než napsat zprávu a poslat ji. Pamatujete si jak vypadal starý Email.cz, než ho koupil Seznam.cz? Žádné prohledávání, žádné štítky, žádné filtry, žádný uživatelský antispam. Kdo to chtěl, potřeboval klienta.

  • 30. 4. 2012 8:34

    x (neregistrovaný)

    Stale se tu ohanite daty firem, ktere prakticky nic jineho nez webmail neposkytuji ... jak sem psal vejs, seznam donedavna neumel imap a neni zdaleka sam.

  • 1. 10. 2012 13:10

    PD.

    Je zajímavé, že 100 % uživatelů Internetu používá Linux! Zjistil jsem to, když jsem se díval, z jakých operačních systémů se připojují uživatelé k mému serveru a k serverům mých pětadvaceti přátel z linuxového klubu.
    Z českých vod se zcela vytratili pstruzi - probrali jsme největší české vodní nádrže a rybníky a nebyl tam ani jeden.
    Ve třech největších jihomoravských městech jsme sledovali registrační značky projíždějících vozidel. Ukázalo se, že velká většina vozidel registrovaných v ČR je registrována právě v tomto kraji.
    A poslední zajímavé zjištění: do ČR pravdpodobně přichází doba ledová. Zjistili jsme, že na mnoha místech je možné bruslit i v srpnu.
    Na této stránce se dočtete, v čem je vaše úvaha (a všechny mnou uvedené, ale ty záměrně) chybá: vycházíte z nevhodného souboru dat. Jak už vám vysvětlili mnozí jiní, pídíte se po porovnání neporovnatelných hodnot - největší provideři své klienty vedou právě k používání webklientů, proto jejich klienti preferují webklienty.

    Jistě, používání webmailu je pravděpodobně rozšířenější než klientů, ale to neznamená, že klienti jsou na vymření.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).