Hlavní navigace

Česká média: Tendr na operátora multiplexu ČT byl zastaven

25. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
25. 6. 2008

DOPLNĚNO Výběrové řízení na technického operátora veřejnoprávního multiplexu, zemské digitálního sítě pro šíření programů České televize a Českého rozhlasu, bylo zastaveno bez výsledku. S odvoláním na vlastní informace to tvrdí server Česká média. Necitují však žádného z členů výběrové komise a vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš se odmítl k situaci vyjádřit.

Nemohu nic potvrdit. Komise projednala určitá doporučení a rozhodovat bude generální ředitel ČT. Já nemám oprávnění poskytovat další informace, řekl webu Hanuš. Je to skutečně tak, že komise dospěla k několika návrhům řešení, které budou předloženy generálnímu řediteli k definitivnímu rozhodnutí. Konečné slovo padne, jak jsme dříve avizovali, do konce června. Varianty v tuto chvíli neznám, ale dostal jsem příslib, že budou součástí tiskové zprávy, kterou vydáme okamžitě po rozhodnutí generálního ředitele, dodal mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Před pondělním jednáním výběrové komise jeden z účastníků tendru, společnost České Radiokomunikace, veřejně odmítl spekulace, že se chystá uzavřít dohodu s dalším soutěžícím, firmou Towercom (která úzce spolupracuje s Telefónikou O2), a rozdělit si zakázku.

KL24

Problémem může být i postoj třetího účastníka tendru, společnosti Bohemia Royal, který měl být komisí vyřazen pro nesplnění podmínek soutěže. Bohemia Royal totiž v rozporu se zadávací dokumentací dosud neprovozovala televizní ani rozhlasové vysílače. Podle informací, které má server DigiZone.cz k dispozici, se firma kvůli vyřazení ze soutěže obrátila na antimonopolní úřad.

Pozastavené výběrové řízení by mohlo zkomplikovat plánovaný start veřejnoprávního multiplexu na Plzeňsku, předběžně naplánovaný na 8. července. Děláme všechno pro to, abychom to stihli, řekl odpověděl minulý týden serveru DigiZone.cz Pavel Hanuš na otázku, zda ČT skutečně stihne spustit digitální vysílání z plzeňského vysílače Krašov již 8. července.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).