Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Český Internet bude mít svou centrální adresu od m99 - Nemuzu se nerozdelit o jednu prihodu na poste Sel...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 6. 2000 13:29

    m99 (neregistrovaný)
    Nemuzu se nerozdelit o jednu prihodu na poste

    Sel jsem si pro slozenky, abych mohl poslat pres ceskou postu penize na par uctu. Vybral jsem si dokonce centralni postu v Praze v Jindrisske (vetsi posta asi nikde neni).

    Zeptal jsem se prislusne pani za prepazkou, ktera ma na starosti vydej vsech moznych formularu, o par slozenek (nikde jinde tam nejsou, clovek si te pani o ne rict musi).

    Vyvalila na me oci, jako kdybych ji okradal a prohlasila, ze vic nez dve mi dat nemuze ...
    To je jako kdybych si sel koupit auto a rekli mi, ze kola mi k nemu daji jen dve, jedno predni a jedno zadni, abych snad moc neojizdel silnici ...
    Nehlede k tomu, ze i ji osobne muj bankovni prevod zivi ...

    A nebo ze by setreni na "spravnem" miste ... ?

    Jenze hadejte se s nima ...
  • 14. 6. 2000 15:23

    ZD (neregistrovaný)
    Taky jednu pridam :-)
    Jeste v roce 2000 ceska posta v dnesnim krajskem meste (zadna Lhota) vyzaduje pri vydavani doporuceneho dopisu na poste pro firmu s.r.o. RAZITKO (hahaha, muzu se nechat vyrobit jakekoliv na pockani) a ted jeste ORIGINAL vypisu z obchodniho rejstriku. Pritom ji ovsem nevadi, ze je ten original treba pet let stary (a treba uz neplatny) a ani si nezkontroluje ty osoby na vypisu. Navrh, ze by si meli/mohli zkontrolovat platnost aktualne na internetu se setkal s nepochopenim-oni totiz na poste internet nemaji, neznaji a zrejme nemaji ani zadne PC :-)
    Predtim chteli zivnostensky list (taky original :-), ale vubec jim nevadilo, ze na nem (pravnicka osoba) neni zadne jmeno osoby :-)))
    A tahle instituce ma zajistovat centralni informace? :-)))
  • 16. 6. 2000 11:03

    ZD (neregistrovaný)
    A ještě jednu čerstvou:
    Podle ČP už od 1.7.2000 nebude stačit k předání dopisu na poště výpis z obchodního rejstříku (originál!) plus občanka! Bude muset nechat sám sobě jako jednatel firmy (!) vystavit na poště tzv. Průkaz zmocněnce (výmysl ČP), za což budu muset poště ještě zaplatit! Mimochodem na tom průkazu není fotka oprávněného držitele, takže až vám ho někdo sebere, v pohodě ho může zneužívat, protože pošta za nic neručí a stěžovat si můžete potom na lampárně (ČESKÉ dráhy :-)!
    Tohle už je snad na podání stížnosti na náš slavný "antimonopolní úřad" pro zneužití monopolního postavení.
    Myslím, že jim ty dopisy asi budu nechávat, ať si je dají zarámovat :-)
    Raději už dost...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).