Hlavní navigace

Český rozhlas má schválený rozpočet na rok 2018. Sestaven byl jako vyrovnaný

21. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČRo
Informace po zasedání Rady Českého rozhlasu ve středu 20. prosince říká, že „rozpočet na rok 2018 plně zabezpečuje vysílání všech 23 stanic Českého rozhlasu“.

Prohlášení se zmiňuje jak o celoplošných, speciálních a regionálních stanicích, tak také o vysílání do zahraničí. Rozpočet Českého rozhlasu na rok 2018 byl sestaven jako vyrovnaný se shodným objemem nákladů a výnosů ve výši 2,253 mld. Kč.

Do rozpočtu na rok 2018 byly zapracovány všechny organizační změny realizované v roce 2017, personální plán na rok 2018, požadavky na naplnění vysílacího schématu jednotlivých stanic Českého rozhlasu, plánovaný počet evidovaných rozhlasových přijímačů, včetně propočtu výnosů z rozhlasových poplatků, předpoklad výnosů realizovaných podnikatelskou činností, propočet potřebných režijních nákladů k zajištění provozu Českého rozhlasu a plán investičních výdajů.

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas dnes spustil další VKV vysílač

Ředitelem Programu Českého rozhlasu byl jmenován Ondřej Nováček

Další VKV vysílač pro ČRo Plus

V rozpočtu je zahrnuta pouze finanční rezerva na krytí doměřování DPH, pokud by během roku 2018 nastala mimořádná událost, bylo by nutné situaci a s ní vzniklé vícenáklady řešit z úspor vytvořených v průběhu roku, popř. restriktivními opatřeními.

Do plánovaných nákladů byly mj. zakalkulovány všechny projekty Českého rozhlasu k jednotlivým výročí, včetně 95. výročí zahájení vysílání Československého rozhlasu a Zimních olympijských her v Koreji. Rovněž byly posíleny náklady na výrobu a vysílání pořadů.

BRAND24

Rozpočet ČRo pro rok 2018.
Autor: Český rozhlas

Rozpočet ČRo pro rok 2018.

Na rok 2018 byl sestaven investiční plán ve výši 195 mil. Kč, z čehož 135 mil. Kč připadá na běžné investice a 60 mil. Kč na investici mimořádnou – nákup nemovitosti v Olomouci. V oblasti rozhlasové a výpočetní techniky jde zejména o dokončení implementace vysílacího systému Dalet Plus, rekonstrukci publicistických technologií (rozšíření mixážních pultů), nový redakční systém a mimo jiné také o nákup přenosových vozů s digitálním záznamem.

Další významnou oblast představují stavební investice, kterými jsou v roce 2018 zejména rekonstrukce studiového komplexu ČRo Brno, vybudování Radiokavárny a vysílacího pracoviště na Vinohradské 12 a úprava budovy a pozemku v Karlových Varech v souvislosti s plánovaným rozšířením vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).