Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Český rozhlas osloví 20 tisíc plátců televizního poplatku, proč neplatí i rozhlasový od anonym - Lze jen souhlasit, současné písničky, které jsou např....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2012 23:49

    bez přezdívky

    Lze jen souhlasit, současné písničky, které jsou např. na předních místech světových hitparád , se v Čro v běžném denním vysílání téměř nevyskytují....na to , abych slyšel, co se vlastně ve světě v poslední době vytvořilo, si musím pustit Evropu 2 , Faktor nebo podobné stanice......
    A také nevidím důvod, proč bych měl platit za rozhlasový přijímač, který nevlastním....Že je televizor vlastně "rozhlasový přijímač", na to mohou přijít asi jen v Čro. Jestliže jsem tedy "televizní koncesionář", pak mám doma televizní přijímač, tedy přístroj k přijmu televizního vysílání. Jiný než digitální mít nemůžu, když se už analogově nevysílá. JE jedno, jestli mám televizor s vestavěným DVBT tunerem nebo skleněný TVP s přídavným settopboxem. Neznám žádnou značku televizoru ani settopboxu, který by neumožňoval příjem rozhlasového DVBT vysílání, takže když si koupím jakýkoliv televizor a jakýkoliv settopbox, pak si podle vykladatelů v Čro automaticky kupuju taky radiopřijímač. Pak tedy nevím, proč se platí televizní koncese a rozhlasová koncese odděleně. Už by měli někde rozhodnout, nejlépe v komisi EU, že televizor je tedy televizor, tedy přístroj ke sledování televizního vysílání a v DVBT nemá radio co dělat ! Na šíření rozhlasového vysílání je FM, AM nebo DAB, popř. satelit.
    I kdybych ten televizor chtěl používat jako rádio, tak nelze obrazovku vypnout a celé to bere ze sítě nejméně 100W a více,měli by se nad tím zamyslet třeba ekologové z ČRo, musel bych být blázen, abych poslouchal na televizoru rádio a speciálně pak ČRo, protože nic jiného rozumného tam z DVBT asi nenaladím....­.nehledě na to, že zvuková část u televizorů nic moc není a v historii konstrukce TV přijímačů byl zvukový díl v TVP vždycky nejvíce ošizený blok a prakticky v každém běžném televizoru jsou dosti mizerné reproduktory, takže kdejaké ubohé rádio s výkonem zesilovačů pár Wattů a s příkonem ze sítě i pod 10 VA často hraje lépe, než televizor s úhlopříčkou obrazovky 100 a více cm.....nehledě k tomu, že když tu obrazovku nechám celý den zapnutou s neměnným obrazem, kterým bývá naladění DVBt rádia na televizoru doprovázeno ev. s nějakým titulkem dole , že je naladěný ČRo, tak si do ní vypálím mrtvé místo, ať už to bude skleněná , nebo plasma a asi i jiné typy obrazovek !!

    H.

  • 30. 11. 2012 18:22

    bez přezdívky

    A pak ty naše milióny rozhází na nepravdivé průzkumy a zbytek ředitel rozdá mezi své kamarády z Brna. Na Radiožurnálu teď Pokorný řádí jak pominutý, straší ve všech pořadek, ale na cédéčko se současnou hudbou nemají. Už třicet let dokola poslouchám, že "to bejvávaly na kolejích časy..."

  • 1. 12. 2012 2:52

    -=RYS=-

    .... Na šíření rozhlasového vysílání je FM, AM nebo DAB, popř. satelit.
    .....

    Zapomel jste jeste na DRM a DRMplus.

    A to tu 4 roky vysilal CRo7 v DRM z Britanie.

  • 1. 12. 2012 17:30

    Pamětník

    Slyšel jsem o takových TV, které popisujete, ale v posledních letech jsem na vlastní oči neviděl televizor, který by měl při reprodukci rozhlasu statický obraz a bral 100W. A k STB lze jednoduše připojit i zesilovač s reprobednami a TV se vůbec při poslouchání ČRo nemusí zapínat. :-)

    Stejně je to všecho marný boj s větrnými mlýny....

  • 1. 12. 2012 18:32

    Dj.Energy

    Jenže bohužel jak již tu bylo řečeno každý si zákon vyloží jinak a naši zákonodárci si ho vykládají (a ohýbají) samozřejmě ve svůj prospěch.
    Ono by stačilo změnit systém placení a dohledu nad příjmem stejně jako tomu je u satelitu. Zavedu karty, které mi po zaplacení ty dané programy ČRO a ČT zpřístupní.
    Nakonec proč bych měl platit za něco co mě absolutně nezajímá jenom proto, že mám přeci možnost to využívat.

  • 1. 12. 2012 19:55

    Pamětník

    Až bude vše uvedeno k naprosté dokonalosti, nebudou ani zapotřebí karty, ale každý občan bude mít voperovaný svůj čip a každá služba pozná, zda je dotyčná osoba jejím předplatitelem. A kdo nebude mít zájem, ten si nebude platit policii a ta se jím také nebude zabývat, když někdo šetřila okrade, přepadne, nebo zamorduje. Někoho nezajímá placení zdravotního a důchodového pojištění a lízat rány by si mohl někde na veřejně přístupných místech, dožíval by ve zvláště budovaných rezervacích.

    Každý daně platit musí, ať už jsou skryty v libovolných poplatcích. Je zatím také zvykem udržovat solidární systémy v oblastech, které nejsou všemi rovnocenně využívány. Ruku na srdce, nejsou koncesionářské poplatky zcela zanedbatelné částky v situaci, kdy se vše zdražuje a co není přímo placené, často nestojí za nic?

  • 2. 12. 2012 0:33

    ivovi (neregistrovaný)

    Analogove se nevysila, ale muzou existovat analogove kabelovky ci STA.
    Vetsina novejsich televizoru umoznuje vypnout obrazovku a 100W tak rozhodne neberou.

  • 2. 12. 2012 0:56

    bez přezdívky

    Technický výklad ani praktické používání nikoho nezajímá, rozhodující je pouze právní výklad pojmu přijímací zařízení. Pokud takové zařízení tu možnost nějakým způsobem má, je jeho majitel povinen příslučný poplatek platit. Např. rozhlasový byť i za vlastnictví mobilu s FM přijímačem a z právního hlediska je šumák, že majitel tuto možnost nevyužívá. V případě TV s DVB-T tunerem nebo STB je majitel povinen platit oba poplatky, protože lze jimi přijímat jak TV vysílání, tak rozhlasové. Dokonce jsou vyvíjeny tlaky ČRo i ČT na legislativu, aby byl zahrnut skutečně jakýkoliv přístroj, umožňující příjem TV i rozhlasu jakýmkoliv způsobem, tedy např. i každý počítač pomocí streamu. Kdo by se chtěl legálně vyhnout poplatkům, nesměl by vlastnit skutečně nic, jen primitivní mobil bez rádia. Na závěr upozornění, není rozhodující, zda přístroj skutečně využíváte, ale stačí jeho přítomnost i bez např. přívodu z antény. Viz případ hospodského, majícího vystavený ČB televizor jako dekoraci a jeho soudní peripetie a posléze uspěšná žaloba z právního odd. ČT. Ano, je to zlodějna dohnaná ad absurdum...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).