Hlavní navigace

Chrome Web Store nabídne i online hry

20. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

První zařízení s Chrome OS by se za několik týdnů měla objevit na trhu a Google tedy už vcelku logicky chystá spuštění Chrome Web Store, tedy jakéhosi portálu pro pořízení webových aplikací, které bude možné v zařízeních s Chrome OS používat. Objeví se mezi nimi i hry, které mají být zpočátku hlavní atrakcí pro uživatele. Důvod? Zřejmě ten, že kvalitních webových aplikací existují desítky a jsou dobře známé i široké veřejnosti. U her, které by se daly hrát přímo v prohlížeči, to ale neplatí …

První zařízení s Chrome OS by se za několik týdnů měla objevit na trhu a Google tedy už vcelku logicky chystá spuštění Chrome Web Store, tedy jakéhosi portálu pro pořízení webových aplikací, které bude možné v zařízeních s Chrome OS používat. Objeví se mezi nimi i hry, které mají být zpočátku hlavní atrakcí pro uživatele. Důvod? Zřejmě ten, že kvalitních webových aplikací existují desítky a jsou dobře známé i široké veřejnosti. U her, které by se daly hrát přímo v prohlížeči, to ale neplatí (vynecháme-li hry závislé na sociálních sítích).

BRAND24

Úkolem Chrome Web Store tedy bude uspokojit i hráče, kteří si pořídili zařízení s Chrome OS. Některé hry půjde hrát zdarma, jiné pak za poplatek. K platbám bude využit systém Google Checkout. K dispozici mají být časově omezené plné verze pro vyzkoušení hry bez rizika. Z poplatků chce Google inkasovat pět procent, zbytek půjde autorům. Obchod bude spuštěn letos v říjnu. (Google Operating System)

Vývojáři již mají přístup do Chrome Web Store, aby mohli své aplikace s předstihem připravit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).