Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co bude s regionálními televizemi RTA a R1 po Novém roce? od Petr Sirotka - Nechápu, proč se s těmi televizemi vůbec někdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2011 15:37

    Petr Sirotka
    Nechápu, proč se s těmi televizemi vůbec někdo baví! Ony v podstatě přiznávají, že jsou parazité na úspěšné komerční televizi a bez toho, aby jim někdo lákal diváky, se neuživí. To je ale jejich problém. Když RRTV tenkrát zamítla zrušení regionů na Primě v DVB-T, tak jsem jen třeštil oči. Prima má můj velký obdiv, jak se s tím nesmyslem vypořádala po svém. Je to komerční televize a nemá za povinnost dělat nějakého samaritána.
  • 25. 11. 2011 20:43

    bez přezdívky
    v digitále už nie je ani hostiteľ ani parazit, teraz môže/mal by ísť každý za svoje a lokálky dokonca na svojom
  • 25. 11. 2011 20:32

    buko1
    Jediný problém je v tom, že parazitom nie je RTA, ale Prima. Tá totiž vysielala na frekvenciách, ktoré patrili jednotlivým regionálkam.... Bez ochoty regionálok pustiť Primu na svoje frekvencie by Prima nikdy nevysielala celoplošne v analógu. Analóg skončil, Prima už frekvencie nepotrebuje a tak sa zbavuje hostiteľa.
  • 25. 11. 2011 21:19

    Pamětník
    Ony nikdy regionální stanice nevysílaly 24 hodin denně, ani celoplošně. Ale analogové frekvence blokovaly a tak Prima přistoupila na podmínky, které tehdy byly jedině možné. V současnosti ale analog už nikoho neblokuje a tak je pochopitelné, že komerční TV hledají pro ně vhodnější způsob existence. To není projev parazita, ale rozumného podnikatele. Na druhé straně známe podobné případy i z přírody. Třeba kukačka. A příroda se podle morálky nechová, je to jen její přirozený zákon. Ač se to některým útlocitným lidem nemusí líbit.
  • 26. 11. 2011 9:54

    bez přezdívky
    Je to tak nějak. Je nepopiratelnou pravdou, že původní analogové frekvence patřily RTA a byly to ony, kdo tam přichýlily Premira TV/ Prima.

    Ovšem za prvé všichni vědí, jak takovéto věci končí o čemž by mohlo vypovídat desítky bývalých majitelů rádií na českém FM. Tedy, že ten silnější a mocnější posléze vždy toho slabšího, který s ním šel do spolupráce, sežral. Což se dokonce ani v tom to případě nestalo.
    Tady je jen vyhazují z frekvence. A za druhé těm regionálním televizím se tom moc líbilo a ony do toho šly a využívaly sledovanosti a budoucnosti Premieara TV / Prima, protože dobře věděly, že na ně by se nikdo nekoukal. Takže ony dostaly sledovanost. Prima dostala frekvence.

    Že to tam někdo určil takto pospolu i při přechodu do Mux 2 to je naprostá nekompetentost s sprostost, těch, co zde předváděli ten přechod. Prima dlouho bojovala o to aby to bylo samostatně. Bohužel se jí to nepovedlo, tak se jí to povede takto přejmenováním. Osobně se domnívám, že ač s právem je to možná sporné, tak ale, co se týče sympatií, má diváky z naprosté většiny na své straně. Do digitalu už šly tyto regionální stanice jako závazek, jako přítěžek jako parazité.

    Jak jsem zde už asi minimálně 5x uvedl. Nežli jim RRTV určila a přesně definovala časy. Tedy na začátku této podivné spolupráce v analogu. Vypadalo to tady tak, že běžel film. Např. Oblíbený detektivní seriál Vraždy v Midsomeru a když to bylo asi 20 minut před koncem a celá rodina se sázela, kdo, že to je tedy ten vrah a s napětím koukala, co z toho vyleze, tak to najednou uděloo cvak a tam se objevil nějaký amatérský jeliman a začal tam blekotat o nějaké neprosto bezvýznamné místní kravině, kterou stejně všichni dávno věděli z novin.

    To si nepřejte vědět, co ten člověk i ta stanice dostali jmen. A kolik dopisů přišlo na adresu Primy aby se těch hajzlů zbavila a něco s tím udělala.

    Pak se nějak dohodli a několik let byl klid. Prima upravila svůj program a proti jejich zprávám dala také nějaké své zprávy a byl chvilku pokoj.

    Jenže pak se zase začali o něco tahat, buď si oni vymohli u RRTV změnu na lukrativnější čas nebo něco takového. A Prima tehdy koupila nějaký lukrativní fotbal, anglickou ligu nebo něco takového. A aby je asi podráždila ještě více, tak zcela bez ohledu na diváky, nasadila ten fotbal evidentně zcela úmyslně proti tomuto jejich nově vymodlenému času.
    Takže, já sice na fotbal nekoukám a je mi vuřt, ale opět vím, co tedy dostaly zase tyhle stanice jmen, kdy tam byla napínavá situace, útočník běžel na branku a najednou cvak a zase ten místní jeliman s těmi naprosto nemístnými žvásty.

    Takže, místní lidé od té doby nejen, že tuto regionálku GENUS, že nesledují, ale do konce ze srdce nenávidí. Prostě nikdy to nemělo jít nikam společně.

    Dobře, ale Prima to vyřešila tak, že aby byl pokoj tak ty vyděrače, ten Genus koupila. Je to její majetek, Připravovala samostatný kanál Prima Klub. Pak asi došli k názoru, že je to blbost, tak to dali jako Prima R1 před vysílání Prima Cool. Pak to přesunuli do vysílání Prima Love.

    Ten tu nejde chytit, protože po překonfigurování mux 3 přestalo fungovat SFN mezi Ještědem a Černou horou a ruší se to vzájemně.

    Takže tam stejně v Prima Love, GENUS víceméně vysílá do zdi. Vysílání ze satelitu ho samozřejmě neobsahuje, to je z Prahy. Na konec by možná udělal nejlépe, když by vlezl ke konkurenci do multiplexu RTM, tam je ještě jedno volné místo, tedy je tam RTM, Óčko a Noe. Sice dosah je prachbídný, ale alespoň to někde a někomu hraje, na rozdíl od mux 3, který se tu vzájemně ruší.

    Anebo ať ho už pro boha majitelé Primy zruší. Nevím kolik to má svých % nebo ještě autonomie, když píší, že jednají s regionálními studii. To to nemají koupené zcela 100% ale jen nějakým podílem ? O čem jednat ? Prostě už to konečně vypnout.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).