Hlavní navigace

ČT 24 přinese diskuse s nejúspěšnějšími kandidáty do Senátu

13. 10. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
13. 10. 2006

Zpravodajský kanál České televize připravuje diskuse s kandidáty do Senátu, kteří postoupí do druhého kola letošních doplňovacích voleb do horní komory Parlamentu. Redakce zpravodajství plánuje sérii rozhovorů všech dvojic senátorů, které půjdou do druhého kola voleb – maximálně tedy sedmadvaceti kandidátských párů, informoval mluvčí ČT Martin Krafl. Před prvním kolem televize žádné diskuse neodvysílá a senátním volbám se bude věnovat v rámci klasické zpravodajské agendy.

Diskusím se senátními kandidáty věnují Kavčí hory dopolední a odpolední časy na ČT 24, čtyři nejzajímavější dvojice dostanou prostor v Událostech, komentářích vysílaných souběžně na ČT 1 a ČT 24. Rozhovory poběží od pondělí 23. října do čtvrtka 26. října vždy od 11:30, 12:30, 13:00, 13:30, 15:30, 17:30 a 18:30 (na ČT 24). Předpokládáme, že každé dvojici vyhradíme prostor cca 20 minut, sdělil Krafl. Výrobu rozhovorů televize rozdělila mezi svá studia tak, že sedmnáct rozhovorů poběží z Prahy, pět z Brna a pět z Ostravy.

V pondělí 23. října se v pražském studiu ČT utkají dva nejúspěšnější kandidáti ze Sokolova, Rokycan, Českých Budějovic a Prahy 12, v brněnském studiu z Břeclavi a Prostějova a v ostravském studiu ze Šumperka. Na úterý 24. října naplánovala ČT v pražském studiu diskuse s dvojicemi kandidátů z Chomutova, Domažlic, Prahy 4, Litoměřic a Jablonce nad Nisou, v brněnském studiu s kandidáty z Třebíče a v ostravském studiu s kandidáty z Opavy.

Ve středu 25. října se v pražském studiu ČT setkají kandidáti z Prahy 8, Teplic, Mladé Boleslavi a Náchoda, v brněnském studiu kandidáti z volebního okrsku Brno-město a v ostravském studiu z volebního okrsku Ostrava-město a Vsetín. Ve čtvrtek 26. října debaty uzavřou v pražském studiu kandidáti z Prahy 2, Benešova, Chrudimi a Svitav, v brněnském studiu ze Zlína a v ostravském studiu z Karviné. Čtyři dvojice do Událostí, komentářů budou vybrány až po zveřejnění výsledků prvního kola senátních voleb, upřesnil mluvčí ČT.

BRAND24

Veřejnoprávní televize také připravuje bleskový průzkum, který bude mapovat situaci okolo senátních i komunálních voleb a bude k dispozici nejpozději v pondělí 16. října, tedy poslední týden před volbami. Přenosy po druhém kole senátních voleb se přizpůsobí operativně jejich výsledkům. Rozhodně se počítá s propojením do štábů ODS a ČSSD, ostatní spojení dle možností a výsledků voleb, dodal Martin Krafl.

Komunálním volbám se bude ČT věnovat ve speciálním volebním studiu v sobotu 21. října od 16 do 18 hodin. Virtuálním studiem budou provázet Marcela Augustová a Nora Fridrichová. Televize zapojí sedm přenosových vozů se vstupy z volebních štábů ODS, ČSSD, KDU-ČSL, Strany zelených, KSČM a strany Politika 21 Jany Bobošíkové. Tématu se budeme věnovat i ve zpravodajských relacích včetně nočních zpráv ve 22.00 hod., které budou reflektovat průběžné a konečné výsledky voleb, dodal Martin Krafl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).