Hlavní navigace

ČT: Lidé jsou připraveni na přechod na digitál i na Plzeňsku

9. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
9. 9. 2009

Nejen Národní koordinační skupina pro digitální vysílání (NKS), ale i Česká televize (ČT) je přesvědčena o tom, že ukončení analogového signálu z vysílačů velkého výkonu na Plzeňsku by nemělo být žádným problémem. Alespoň o tom svědčí slova vedoucího projektu digitalizace ČT Pavla Hanuše. Myslím, že výsledek bude obdobný jako v Praze, tedy těsně před vypnutím to bude čtyři až pět procent lidí, kteří nechají přechod až na dobu po vypnutí analogového vysílání, uvedl.

ČTĚTE TAKÉ: Na digitál v Územní oblasti Plzeň přešlo již 83 % domácností

Televizním divákům, kteří ještě na digitální způsob šíření signálu nepřešli, už příliš času nezbývá. Na Plzeňsku bude analogový signál ukončen již 30. září, tedy na konci tohoto měsíce. Lidé by však měli být podle místních prodejců připraveni, protože žádný extrémní nárůst o set-top-boxy zaznamenán nebyl. Většina diváků už v tuto chvíli využívá digitální signál prostřednictvím terestrických vysílačů a kabelových nebo IPTV sítí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).