Hlavní navigace

Damejidlo.cz plánuje letos obrat až 150 milionů korun

28. 2. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Agregátor nabídek dovozu hotových jídel očekává za únor obrat okolo sedmi milionů korun. Tomáš Čupr ve firmě, která Damejidlo.cz provozuje, letos zvýšil svůj podíl.

Agregátor nabídek dovozu hotových jídel do domu Damejidlo.cz dosáhne za únor tržeb okolo sedmi milionů korun. Uvedl to na včerejším setkání s novináři Tomáš Čupr. Ten je jednatelem společnosti PIZZATIME s.r.o., která agregátor provozuje. 

Chceme Čechům ukázat, že dovezené jídlo je výrazně lepší než to, které si doma dokážou uvařit. A daří se nám, uvedl Čupr v dnes vydané tiskové zprávě.

Za celý letošní rok by se obrat společnosti mohl podle Čupra vyšplhat na 120 až 150 milionů korun. Čupr také odhadl, že firma by se už březnu mohla dostat do zisku.

Je to suprový byznys už teď. Kdybychom si řekli, že už to víc nejde, už teď bychom dokázali generovat slušný zisk, jen by to znamenalo obětovat růst, zakonzervovat tu firmu a každý měsíc si vytáhnout pár set tisíc, ale to nechceme, uvedl Čupr v rozhovoru pro IHNED.cz.

Damejidlo.cz začal fungovat loni v listopadu. Vychází z projektu Pizzatime.cz, který se účastnil loňského StartupYardu. Jeho majitel a provozovatel Adam Kurzok, prodal loni v říjnu většinový podíl ve firmě nově vzniklé investiční společnosti Slevomat Ventures. Ponechal si ve firmě pouze pětinový podíl. 

Letos došlo k další změně ve vlastnické struktuře PIZZATIME s.r.o. Od října vlastnil Slevomat Ventures ve firmě podíl ve výši 80 %. Část z tohoto podílu, přesně 16 %, bylo letos převedeno na společnost bizthusiasm B.V., registrovanou na Nizozemských Antilách. Bizthusiasm je investiční společnost, která patří právě Čuprovi.

Ve skutečnosti tak Čupr svůj podíl ve firmě PIZZATIME s.r.o. zvýšil. Ačkoli bývá Čupr spojován i se Slevomat Ventures, až doposud nebylo příliš jasné, jak velký podíl v této investiční společnosti vlastní. Jedná se totiž o akciovou společnost s akciemi na majitele. Čupr však včera prozradil, že ve Slevomat Ventures vlastní zhruba třetinový podíl.

Tomáš Čupr na setkání NetClub v roce 2011.
Autor: Petr Bartoš, Lupa.cz

Tomáš Čupr na setkání NetClub v roce 2011.

Podle našich informací Čupr společně se Slevomat Ventures v průběhu letošního roku odkoupí v PIZZATIME s.r.o. i zbývající pětinový podíl od Adama Kurzoka. Slevomat Ventures má na zbývající podíl předkupní právo.

Za kolik Slevomat Ventures v říjnu koupil 80 % podíl ve firmě nebylo zveřejněno. Podle Čupra zatím Slevomat Ventures do rozjezdu a rozvoje Damejidlo.cz investoval částku do jednoho milionu korun. V současné době zaměstnává deset lidí.

Jídlo objednané přes Damejidlo rozvážejí restaurace buď vlastními silami nebo rozvoz zajišťuje sám provozovatel agregátoru. Nemá pro tyto účely vlastní zaměstnance a vozidla, ale najímá si kurýrní firmu, která jezdí výhradně pro Damejidlo.cz.

Ta má k dispozici 12 kurýrů, kteří denně rozvezou zhruba 220 objednávek. Zatím jen po Praze. V průběhu letošního roku by měl začít rozvoz fungovat i v Brně. Celkově registruje Damejidlo.cz denně 800 až 900 objednávek.

Marže agregátoru u objednávek, které rozvážejí samy restaurace se pohybuje mezi 10 až 15 procenty. V případě, že si restaurace nachají u Damejidlo.cz i rozvoz stoupne marže na 20 až 35 procent.

MMF24

Čtvrtinu všech objednávek platí zákazníci kartou. Přes mobilní aplikaci, která je dostupná pro platformy Android, iOS a Windows Phone, přichází 12 procent objednávek. Během všedních dnů tvoří 40 procent objednávek obědy. 

V současné době mohou lidé na Damejidlo.cz vybírat z nabídek 270 restaurací (v době spuštění služby v listopadu jich bylo 220). V nabídce jsou podniky z Prahy, Brna, Ostravy, Plzně, Olomouce, Ústí nad Labem, Hradce Králové, Českých Budějovic a Pardubic.Většina restaurací je ale těch pražských.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).