Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku DDoS útoky pokračují, jejich cílem se stal Seznam.cz [AKTUALIZOVÁNO] od O.M. - Zeptám se asi hloupě, ale komu ty útoky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 3. 2013 21:06

    O.M. (neregistrovaný)

    Zeptám se asi hloupě, ale komu ty útoky slouží? Pochybuju, že to někdo dělá jen tak, nebo že třeba Google distribuuje backdoory, aby uškodil Seznamu. Takže co zatím vězí? Pár dní zpátky jsem zazznamenal něco o "kybernetické bezpečnosti", což mám asociované s Orwellem. Je to tedy kampaň pro podporu takových legislativních změn?

  • 5. 3. 2013 22:53

    Nathaniel (neregistrovaný)

    Popravdě se začínám trochu obávat, jestli za tím stojí opravdu hackeři, jak je nám předkládáno, nebo jestli ti hackeři za sebou nemají někoho mocnějšího.
    Nejsem sice zastáncem konspiračních teorií, ale pravdou je, že Seznam se zachoval "rozumně" tím, že část sítě odstřihl od přístupu na své stránky. Jenže co když se takhle rozumně začnou chovat i další a postupně, hezky nenápadně, dojdou k tomu, že si budou moct určovat toho, kdo na jejich stránky bude přistupovat a tím postupně dojde až k reálné, i když na první pohled vlastně žádoucí cenzuře Internetu?
    Ty hackerské útoky totiž dosud měly snad pokaždé za cíl spíš na něco ukázat, nějak protestovat. Tohle ale na formu protestu nevypadá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).