Hlavní navigace

DDoS útoky pokračují, jejich cílem se stal Seznam.cz [AKTUALIZOVÁNO]

5. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Útoky na tuzemské weby nekončí. Zatímco včera byly terčem zpravodajské servery, dnes čelí podobným problémům Seznam.cz.

Včerejší DDoS útoky na tuzemské zpravodajské servery mají pokračování. Dnes podobnému útoku od rána čelí i Seznam.cz. Firma na svém facebookovém účtu uvedla, že kvůli probíhajícím útokům mohou mít uživatelé problémy s načtením některých stránek. Odpoledne se DDoS útok opakoval.

Domovská stránka Seznam.cz a některé další naše služby aktuálně čelí DDoS útokům, stejně jako se to stalo včera některým zpravodajským serverům. Může se proto stát, že se vám naše stránky načtou pomaleji, případně vůbec. Problémy se snažíme co nejrychleji vyřešit!

Někteří uživatelé se nemohli dostat na domovskou stránku Seznam.cz, další hlásí problémy s odesíláním elektronické pošty.

Aktualizace 5.3.2012, 11:19

Zástupci Seznam.cz oficiálně potvrdili, že firma v dopolední hodinách čelila DDoS útoku, kdy se ke službám Seznamu přihlašovalo najednou velké množství počítačů ze zahraničí. Firma v reakci na útok odstřihla část přístupů na domovskou stránku ze zahraničí.

Oficiální vyjádření Seznam.cz k DDoS útoku:

BRAND24

Služby společnosti Seznam.cz se v dopoledních hodinách potýkaly s DDoS útokem (snaha uměle přetížit sítě, která vypadá, jako by se ke službám Seznamu přihlašovalo vysoké množství počítačů ze zahraničí najednou, čímž dojde k přetížení sítě a pro uživatele může služba krátkodobě vypadávat, nebo se déle načítat). V současné chvíli došlo k odstřižení části přístupů na domovskou stánku Seznam.cz ze zahraničí. Naprostá většina českých uživatelů, kteří přistupují na Seznam.cz skrze peering NIX.CZ, by tak již v současné chvíli neměli mít žádné potíže. Hledáme dlouhodobější řešení tohoto problému a využíváme k tomu i kontaktů z ruského Yandexu.

Situaci i nadále budeme monitorovat. V současné chvíli jsou však naše služby pro většinu českých uživatel dostupné, uvedla tisková mluvčí firmy Irena Zatloukalová.

Aktualizace: 5.3.2013, 13:40

Seznam.cz postihl před několika minutami další DDoS útok. Podle tiskové mluvčí firmy Ireny Zatloukalové k němu došlo poté, co technici obnovili přístupy na domovskou stránku Seznamu ze zahraničí. Dnešní útok na Seznam a včerejší na Novinky se podle Zatloukalové velmi podobají a lze tak usuzovat, že za nimi stojí tytéž osoby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).