Hlavní navigace

Otevřená sociální síť Diaspora míří po dvou letech do rukou komunity

28. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Měla to být otevřená alternativa populární sociální síti Facebook. Alespoň tak projekt decentralizované sociální sítě s názvem Disapora prezentovala před dvěma lety čtveřice studentů New York University. Nyní zakladatelé projektu předávají Diasporu komunitě, která se kolem ní utvořila. Tento krok sice není úplně překvapivý, protože už od začátku byla sociální síť zamýšlena jako otevřený open source projekt, je však otázkou, zdali relativně malá komunita příznivců bude schopna udržet Diasporu…

Měla to být otevřená alternativa populární sociální síti Facebook. Alespoň tak projekt decentralizované sociální sítě s názvem Disapora prezentovala před dvěma lety čtveřice studentů New York University.

Nyní zakladatelé projektu předávají Diasporu komunitě, která se kolem ní utvořila. Tento krok sice není úplně překvapivý, protože už od začátku byla sociální síť zamýšlena jako otevřený open source projekt, je však otázkou, zdali relativně malá komunita příznivců bude schopna udržet Diasporu při životě.

Tip: Více o projektu Diaspora se můžete dozvědět zde.

Jeden ze zakladatelů Diaspory spáchal loni sebevraždu. Zbylí tři se nechali přijmout do letního běhu technologického inkubátoru Y Combinator a před dvěma týdny spustili službu Makr.io, která se nápadně podobá Pinterestu (nebo Clipboardu).

Zdroj: The New York Times

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).