Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Dětský kanál Minimax se na satelitu dělí o kapacitu s erotickou Leo TV od anonym - Vždyť to tak pane Potůčku není, sice mají...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 8. 2008 10:42

    bez přezdívky
    Vždyť to tak pane Potůčku není, sice mají oba programy shodnou frekvenci, jsou ale již oddělené. Není to jako v případě CS Film/XXX/Dětem. Snad program Minimax obohatí kladně nabídku Gitalu, bohužel však obrazová kvalita i zvuková kvalita tohoto programu je asi nejslabší z celé Gital nabídky na CS Linku. Také program Spektrum má šílený datový tok a obraz je velice kostičkovaný. Naopak program jako Public TV a NOE získaly vyšší datový tok, např.včera večer měl pan doktor Halík na programu NOE zajímavou přednášku a kvalita obrazu se pohybovala mezi 3,8 - 4,5 Mbps! Spektrum a Minimax mají zhruba jen kolem 0,85 Mbps. Televize NOVA se také vůbec nemá čím chlubit, takto příšernou kvalitu obrazu už dlouho neměla (v průměru nepřesáhne 2,0 Mbps) Btw. nevíte prosím, proč již pátý den má TV Prima na CS Linku neaktivní EPG? Díky.
  • 15. 8. 2008 11:03

    Pamětník
    Nechci být militantním antisatelistou ani škodolibý, ale tyto povzdechy o kvalitě některých programů, šířených satelitně, by se měly automaticky připojovat k těm sebechválám o generální samospasitelnosti řešení prostřednictvím DVB-S. Na druhé straně beru argument, že lepší je mít mizernou kvalitu, než prozatím malou nabídku z DVB-T. Také si ale myslím, že se v titulku uvedené 2 programy nedělí o datový tok, ale o vysílací čas. Řekl bych, že se jedná o diametrálně odlišné parametry.
  • 15. 8. 2008 11:15

    bez přezdívky
    Kvalita je spatna, vysilaji to radeji i v nizsim rozliseni, at to neni vetsi hnus. Jinak co vim o Spektru, tak to prebiraji z UPC Direct a tam jak vime to neni uz vubec slavne. Spektrum je skarede i na kabelu. Pred rokem se tu nekde psalo, ze to ma byt docasne. Ceske Spektrum se drive vysilalo z Amosu, ale asi potrebovali misto na HBO Comedy tak jej zrusili a primarni zdroj se stala ta zmrsena cesko-madarska verze na UPC se zlutasem. Primo od HBO rikali, ze ta spolecna verze je docasna, a ze ceska se vrati. Ale nejak ta docasnost pretrvava...
    Kazdopadne jsem zvedav, az Gital zaradi ty AXNka! Pokud nechce nasr*t zakazniky, mel by to vysilat 1:1.
  • 15. 8. 2008 11:30

    Pamětník
    Jen malé upřesnění. Mně se jeví kvalita Spektra v analogové kabelovce UPC na Praze 4 zcela srovnatelná s ostatními "vzdělávacími" programy a navíc dostatečná. Chyba asi bude někde v satelitní distribuci, ale ne u společného zdroje.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).