Hlavní navigace

Digitální rádiopřijímače budou v nových autech standardem

8. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
8. 6. 2009

V minulém týdnu se uskutečnil workshop pořádaný skupinou WorldDMB, kde se evropští vysílatelé sešli se zástupci vedoucích firem v automobilovém průmyslu. Obě strany chtějí docílit užší kooperace mezi oběma sektory v budoucnosti, aby se digitální rozhlasové platformy staly standardem při vývoji nových aut. Server Digizone.cz o tom informoval Tomáš Řapek ze společnosti Teleko, která prosazuje nástup digitálních rozhlasových standardů v České republice a aktivně se podílí na technických testech.

KL24

Společnosti podílející se na digitálním vysílání vnímají automobilový sektor jako klíč na cestě k úspěšnému rozvoji digitálního rozhlasového vysílání v Evropě i ve světě. Díky společnému postupu můžeme zajistit efektivní přechod z analogového na digitální vysílání v Evropě, uvedl president sdružení WorldDMB Quentin Howard.

Diskuze se účastnili zástupci všech vedoucích automobilek v Evropě, jmenovitě Audi, BMW, Daimler AG, Ford, Land, Rover & Jaguar, PSA Peugeot Citröen, Renault, Skoda, Toyota, Volkswagen. Akci podporovala i německá automobilová asociace VDA. Díky společnému setkání zástupců klíčových společností rozhlasového i automobilového průmyslu můžeme docílit toho, že digitální rozhlasové vysílání naváže na svůj dosavadní úspěch v Evropě, dodal zástupce asociace VDA Dr. Schott.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).