Hlavní navigace

Dnes nastává obměna "velké" vysílací rady

22. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 5. 2009

Dnešním dnem končí mandát některým členům Rady pro rozhlasové a televizní vysílání – RRTV, mimo jiných i předsedovi Václavovi Žákovi. Tři radní obhájili svá místa a byli poslaneckou sněmovnou opětovně zvoleni do svých funkcí. Jde o Dalibora Matulku, Irenu Ondrovou a Jiřího Šenkýře.

Tipy C

Nově v radě zasednou Kateřina Kalistová, Milan Bouška, Ivan Krejčí, Martin Bezouška a Pavel Foltán. Všech pět nových členů je nebo bylo úzce spjatých se dvěma nejsilnějšími parlamentními stranami. Zajímavé je, že posledně jmenovaný nový člen Pavel Foltán byl členem RRTV již před několika lety. V dubnu 2003 ho sněmovna odvolala spolu s dalšími radními, kterým přičítala formální odpovědnost za prohranou mezinárodní arbitráž s investorem TV Nova. Ta vyšla Českou republiku na 10 miliard korun.

Foltán ale není jediným členem RRTV, který v ni byl i v době arbitráže TV Nova. Dnes se mandát končí Danielu Novákovi, který byl do Rady zvolen opětovně i přesto, že byl krátce předtím z ní odvolán, a Alena Macková, která byla do RRTV zvolena v roce 2005, a je nynější místopředsedkyní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).