Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Dnes startuje digitální rozhlas z Löbau, zájemci ho naladí i na severu Čech od Pamětník - Poněkud postrádám uveřejnění zkušeností s příjmem DABu z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 4. 2013 10:27

    Pamětník

    Poněkud postrádám uveřejnění zkušeností s příjmem DABu z Löbau. Tady v Praze se u mne nic nezměnilo. Možná je to tím, že rozdíl azimutů mezi fungujícími Drážďanami a Löbau je téměř 30°? A kvůli jednomu MUXu se mi v té zimě lézt po střeše nechce. Terénní profil směrem k Löbau je pro mne možná lepší než do Drážďan, ale nic mne do experimentování zatím netlačí.

  • 3. 4. 2013 10:38

    bez přezdívky

    Osobně asi nic nepoznám, protože signál z Drážďan je pro mě plně dostačující. Je to informace hlavně pro obyvatele Libereckého kraje a okolí.

  • 3. 4. 2013 15:49

    bez přezdívky

    Lidi také občas chodí do práce. Takže teď jsem přišel domů a ihned provedl testy.

    Takže PURE EVOKE 2S po celém bytě na prutovou anténu v pohodě a zcela OK. Takže od te´d mohu jak Proseč TELEKO tak MDR Löbau přijímat v pohodě a tak jak to má být pouze na samotný přijímač bez potřeby nějakých dalších antén, zesilovačů atd. To potřebuji už jen na celoněmecký z Drážďan. Toho jsem se vzdal a zařízení odpojil. PURE EVOKE 2S mám nyní v ložnici jako radiobiudík a jak Proseč, tak Löbau běží bez problémů jen na přijímač. Pro příjem Drážďan bych ho musel přenést do obyváku a připojit k anténě a zesilovači. Kašlu na ty, ty dva muxy mi stačí. Prostě Löbau mi jede na prutovku, zcela jak jsem předpokládal.

    Naprorti tomu LINGO výrazně zklamalo. Chytá pouze Proseč na tu interní minianténku uvnitř. Na ten sluchátkový kabel Löbau nechytne a to ani u okna. Vezmu psa, půjdu do hospody na jedno a trochu se projít po okolí, jestli někde za baráky atd. To to Lingo nechytí taky. Ale v bytě nic.

  • 3. 4. 2013 17:20

    bez přezdívky

    Upřesnění. Takže ani procházkou po okolí to Lingo to na ten sluchátkový drátek nechytí. Proseč a L-Band hraje naprosto v poho všude. Nejlépe v hospodě.

    O velikonocích jsem provedl i test Linga v autě, tedy připojeno přes aux kabel v autorádiu. Shrnou by to šlo asi takto. Na rovině a na kopečcích to hrálo v poho a bylo úplně fuk zda Lingo bylo jen tak pohozené na přístrojové desce nebo jsem ho držel u čelního skla nebo bylo zasunuté za tou zástěrkou proti slunci, prostě když signál byl, to jest rovina a vrcholek, hrálo to ok a v poho. Naproti tomu, když jsem se dostal do výrazného dolíku, nehrálo to vůbec a bylo fuk zda jsem ho dával k čelnímu sklu nebo bočnímu sklu nebo kam. Takže takto bycxh to shrnul. Dolíky znamenyly výpadky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).