Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Dobýt Evropu a Česko pomocí ICT nechceme a dotace od vlády nemáme, vzkazuje Huawei od Torquemada666 - Jak ze to dopadl sef polske pobocky?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 3. 2019 11:42

    bez přezdívky

    Nezlobte se na mě, ale mám jednoduchou otázku.

    Žijete v totalitní zemi, kde je na každém kroku kamera a na komunikačních kanálech také visí umělá inteligence, která vyhodnocuje vaše chování a přiděluje body, při jejichž nedostatku vám stát různě znepříjemňuje život. Také máte vládou blokovaný přístup na zahraniční kanály, Google/Facebook s vládou spolupracuje a cenzuruje Medvídka Pú, protože vyvěsit fotku prezidenta a Púa na sociální síť znamená zmizet ze světa...

    Přijede k vám v doprovodu nadřízených z vaší firmy nějaký "novinář" z jakési zapadlé zemičky kdesi v Evropě a vy si s ním můžete povídat jak chcete a říkat mu co chcete...

    Otázka zní: budete chtít říkat mu pravdu, co na tom systému smrdí, a nebo si raději budete krýt vlastní holou *** (existenci ;-)) a hlásat oficiální propagandu, abyste si nepřitížil, protože koneckonců ten novinář může být taky agent, který testuje vaši loajalitu?

    Btw. za komunismu v ČSSR kolik lidí na veřejnosti říkalo pravdu a kolik lidí raději drželo tzv. hubu a krok, aby se jejich děti dostaly na školu a aby mohli v létě aspoň do Jugošky?

  • 28. 2. 2019 10:18

    Ondřej Surý

    Jistě, pane Bonde, a nyní vám ukážeme místo, kde vyrábíme zařízení na zničení světa, jak jste chtěl... Ne, ale vážně, co byste tak čekal, že vám ukážou a řeknou, než to co vám chtějí ukázat a říct?

    > Reakce Huawei je na to ta, ze pobocky v jednotlivych zemich jsou vedene jako tamni spolecnosti podlehajici jinemu pravu, nez je to cinske, a ze tedy centrala podlehajici cinskemu pravu po nich nemuze takove aktivity chtit vyvijet.

    Možná byste mohl poslat ostrou nótu do FSB, že otrávení Skripala nebylo v souladu s britským právem... Případně byste se mohl zeptat na saúdskoarabské ambasádě, jestli rozřezání جمال أحمد خاشقجي‎ bylo v souladu s tureckým právem? Takže opět vážně, opravdu si myslíte, že se těch poboček bude oficiálně někdo ptát a přijde jim z čínského ústředí kolkovaná žádost?

  • 27. 2. 2019 11:08

    eking

    Úplně rozumím, že čínští výrobci v čele s firmou Huawei říkají, jak by se sami od sebe nedopouštěli žádné špionáže. Upřímně? Já jim to i věřím. Akorát by mě zajímalo, jak by reagovali v situaci, kdyby jim čínská vláda, a že na to má podle tamní legislativy právo, přikázala odposlouchávat třeba rodinu nějakého člena generálního štábu?
    Dále i chápu, že na otázky tohoto charakteru není díky tomu, že se jedná o organizovanou cestu prostor.
    Jak hodně byla tato cesta organizovaná, smím-li se zeptat?

  • 27. 2. 2019 16:01

    bez přezdívky

    Hezky den,

    cesta byla oranizovana tak, ze jsem si mohl vybrat mista, ktera chci videt, a zaroven si popovidat s nekterymi inzenyry a zastupci firmy. Huawei pak schuzky a navstevy zaridilo. Vetsine z mych navrhu bylo vyhoveno. Otazky jsem mohl klast jakekoliv.

    Ohledne otazky moznych odposlechu apod. - jak je uvedeno v citacich v textu, reakce Huawei je na to ta, ze pobocky v jednotlivych zemich jsou vedene jako tamni spolecnosti podlehajici jinemu pravu, nez je to cinske, a ze tedy centrala podlehajici cinskemu pravu po nich nemuze takove aktivity chtit vyvijet. K zadnym dukazum, ze by Huawei odposlechy ci uniky dat nekdy realizovalo, jsem se prozatim nedokazal dostat (coz samozrejme neznamena, ze by se tak nemohlo stat).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).