Hlavní navigace

Názory k článku Zdeněk Duspiva: Finanční krize zcela jistě zasáhne i digitalizaci

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2008 6:00

    Pavel
    Od digitalizace nelze podle národního koordinátora očekávat, že přinese absolutní liberalizaci televizního trhu a zvýší konkurenci současným televizím. ""Nejsme jistě všichni takoví idealisté, že bychom si mysleli, že digitalizace zboří mýty monopolizace televizního trhu. Půjde o posilování pozic silných,"" dodal Duspiva.

    Jistě, ale mohlo tomu být jinak, nebýt totálních ignorantů a věcí neznalých lidí, kteří buď z vlastní hlouposti či vědomě přidělili analogové licence na další období, aniž v nichž zohlednili jejich zkrácení v případě digitalizace.

    Nyní by jsme nebyli v situaci, kdy jsou vydávány jakési kompenzační licence. Na místo funkčních programů v síti 2 lze nyní sledovat jen monoskopy, vysílání tzv. druhého programu TV Prima či Nova jsou v nedohlednu. Jediný, kdo začne snad brzy vysílat je TV Barandov, kterému tímto fandím všema pěstma.

    Někdy mě napadá, zda je vydání tzv. kompenzačních licencí legální. Proč? Za co? Za to, že jen byli první? Ostatní přeci nikdy neměli šanci, nebyli volné frekvence. Vůči ostatním TV je to nefér.

    Digitalizace by televizní monopol zbořila. Ale to by musela být někde jinde, ne v ČR.

  • 26. 11. 2008 8:52

    Milda
    Pohádky o tom že vydáním kompenzačních licencí se někomu zabránilo možnosti vysílat jsou poněkud směšné. Kdyby tu byl vážný zájemce o vysílání v DVB-T využije satelitní licenci a v DVB-T bude jako převzaté vysílání, stejně jako PUBLIC.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).