Hlavní navigace

E-mail je stále populárnější než sociální sítě (studie)

27. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle výzkumu společnosti Ipsos (19 216 dotazovaných v 24 zemích) je Internet v 85 % používán pro e-mail a v 62 % pro sociální sítě. Podle autorů studie není  překvapující, že Internet používáme pro posílání „dopisů“, tedy činnost ve které se stal náhradou (či vhodným doplňkem) k tomu, co lidé dělají v reálném životě. Sociální sítě ale podle studie v reálném životě ekvivalent příliš nemají.

Podle výzkumu společnosti Ipsos (19 216 dotazo­vaných v 24 zemích) je Internet v 85 % používán pro e-mail a v 62 % pro sociální sítě. Podle autorů studie není  překvapující, že Internet používáme pro posílání „dopisů“, tedy činnost ve které se stal náhradou (či vhodným doplňkem) k tomu, co lidé dělají v reálném životě. Sociální sítě ale podle studie v reálném životě ekvivalent příliš nemají.

Způsoby užívání Internetu se liší v jednotlivých zemích, v Maďarsku ho 94 % lidí používá právě pro e-mail, v Saúdské Arábii je to ale už pouze 46 %. A v  Indonésii naopak 83 % lidí používá Internet pro sociální sítě (studie za něco takového považuje jak sociální sítě, fóra i blogy). Vysoké využití sociálních sítí studie zjistila i v Argentině (76 %), Russia (75 %) a Jižní Africe (73 %). Nízké v Japonsku (35 %) a Saúdské Arábii (42 %). Ve Spojených státech je využití sociálních sítí a médií na 61%.

Zdroj: Email Is More Popular Than Social Media [STUDY]

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).