Hlavní navigace

Enern přibral Tomáše Čupra a investuje 1,5 miliardy do internetových firem

17. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Investiční skupina, která v Česku drží podíly například ve Slevomatu, Rohlíku či službách Twisto a ROIHunter, otevře novou kancelář v Berlíně.

Nový partner a nové peníze pro středně velké internetové firmy. Investiční skupina Enern oznámila spuštění třetího fondu pro investice do digitálních společností, ve kterém bude mít připraveno 50 milionů eur (asi 1,5 miliardy Kč).

Fond nese jméno ETIII a Enern pro něj otevře nové kanceláře v Berlíně, který je jedním z nejživějších evropských startupových center.

Ke čtyřem dosavadním partnerům investiční skupiny nově přibyl pátý. Internetový podnikatel a investor Tomáš Čupr se s Enernem potkal už při vstupu investorů do Slevomatu v roce 2011. Dnes Enern ve firmě drží přibližně pětinový podíl a Čupr si ponechal 13 %.

MMF24

Podíly pak skupina získala i v dalších službách, které Čupr zakládal – ať už se jednalo o DameJidlo.cz, loni prodané firmě DeliveryHero, nebo o dovážkový Rohlík.cz (42 % v něm má Čupr, 40 % Enern).

Enern v roce 2010 založili čtyři partneři - Petr Šmída (bývalý zakladatel Multiservisu, ex-šéf GE Money), Pavel Mucha (bývalý partner v McKinsey & Co., ex-ředitel Centrum.cz), Radek Švec (spoluzakladatel Multiservisu, soukromý investor) a Radovan Nesrsta (ex-partner v McKinsey & Co.).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).