Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Evropská komise doporučuje dát službám jako Uber nebo Airbnb šanci od Lukas - laskavě se uklidněte.. očividně vůbec nevíte nic o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2016 21:13

    Lukas (neregistrovaný)

    laskavě se uklidněte.. očividně vůbec nevíte nic o tom, jak může finanční správa kontrolovat bankovní účty, jinak byste neplácal takové kraviny. Myslíte si, že si takhle v pátek pracovnice finančáku usmyslí "hmm.. tady mám nějaký e-mail, že Pepa Vodička každý víkend jezdí pro uber - ale nám žádné daňové přiznání nezaslal.. tak se mu mrknu na účet, jestli to je pravda.."..

    - no pochopitelně, že ne! Bankovní tajemství je po nedotknutelnosti obydlí druhé nejstřeženější v této zemi. Pro to, aby se finanční správa mohla šťourat ve vašem bankovním účtu, tak potřebuje zahájit správní jednání + obvinit vás z krácení daní a to není jen tak bez důkazů.. a pokud by se ukázalo, že šlápli vedle, tak by nesli citelnou odpovědnost za neoprávněný zásah do soukromí dané osoby.

    A co se týče druhé části předchozího příspěvku, já to vidím tak, že vyhýbání se placení daní u provozovatelů služeb Airbnb a Uber bylo jedním z nejčastěji zmiňovaných důvodů, proč jsou různé úřady či samosprávy proti tomu - za chvíli by totiž kdejaký malý rodinný penzion si mohl říci "hm. proč já budu platit daně - když Honza vedle to pronajímá přes uber a je vysmátej?"..

    a snad už jen poslední.. - nevidím naprosto žádný důvod, proč do toho tahat EET. Pokud by finanční správa měla čistě "náhled" do systému a mohla si z něho vytáhnout po zadání jména přehled všech rezervací a plateb, tak by to nemuselo být na škodu. A pak teprve může porovnávat údaje z těchto aplikací oproti přiznaným příjmům..

  • 2. 6. 2016 16:00

    tom (neregistrovaný)

    co to meles ty jsi tady z toho Babisova zblbnul! Prave pri vyuziti techto aplikaci se penize posilaji z uctu na ucet a je jasne a dohledatelne kdo komu kolik poslal financak si muze lehce zjistit kolik komu chodi na ucet pokud ma podezreni, ze ho nekdo sidi! Neni potreba zavadet dalsi portaly kontroly, nezdanit prijmy co ti chodi na legitimni ucet... to je hloupe ne? naopak u sluzeb co nebezi pres zadnou aplikaci nikdo neukontroluje kolikrat taxikar nekomu na ulici zastavil a kolik mu zaplatil a pod.

  • 3. 6. 2016 10:02

    tom (neregistrovaný)

    omg financni zprava se nebude stourat v nejakym uctu franty vomacky ta prijde na Uber a vyzada si vypis komu kolik co plati a Uber bez problemu s urady spolupracuje (a velmi rad, aby meli klid) a klidne prozradi kolik vomackum poslal a dal, uz zalezi na financaku co s kym budou resit Dulezite je tu to ze to jde dohledat kdyz se chce! A neni potreba zavadet dalsi OMEZENI a BUZERACI! Hlavni vec je ze prijmy z podobnych sluzeb jsou dohledatelne uz jen proto ze musi nekomu konkretnimu chodit na ucet zatimco u klasicke taxisluzby nic nezkontrolujete jen namatkovou kontrolou a to jak vime nefunguje....

  • 3. 6. 2016 9:20

    JJ (neregistrovaný)

    Ta o citelné zodpovědnosti pracovníka FÚ je pěkná. Tak teď ještě tu o Smolíčkovi.

    Za pouhé přehrabování se v údajích poplatníka, včetně bankovního účtu, nehrozí pracovníkovi správce daně nic. Jakkoli se mi jejich práce ekluje a daně považuju za zlo (v současné podobě rozhodně ne za nutné), tak to má svou logiku: pokud by jim opravdu hrozil postih za každé nepotvrzené podezeření, tak budou hrát na jistotu a nevypátrají nic.

    Závažné postihy hrozí pracovníkům FÚ pouze pokud by porušovali uloženou povinnost zachovat mlčenlivost o skutečnostech, které se dozvěděli během své práce. Nejsem si vědom toho, že by za něco takového byl někdo z nich potrestán, takže buď to funguje a opravdu se to neděje, nebo se to daří zametat pod koberec ;-)

  • 2. 6. 2016 14:34

    lukas (neregistrovaný)

    Ja to vidim jednoduse: Staty si stezuji, ze prichazi o dane - lide pak na to, ze musi jezdit a prespavat draze. Tak at tyto aplikace tvrde vyzaduji i za venu technickych omezeni realizaci vsech transakci skrze portal + financni sprava ma pristup pro plny monitoring. a hotovo, vse vyreseno

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).