Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Komise uložila Microsoftu pokutu více než půl miliardy eur kvůli ballot screen od JKL - Je to jenom prachsprostá snaha za jakýmkoliv účelem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2013 6:28

    JKL (neregistrovaný)

    Je to jenom prachsprostá snaha za jakýmkoliv účelem vytáhnout peníze z toho, kdo je má a z toho, kde tím nenaštvou žádného politického oponenta.

    Kupříkladu ČEZ má mnohem větší podíl než 90% trhu a musí snad informovat těch pár zákazníků, kteří by mohli odebírat od někoho jiného? NEMUSÍ... Tohle EU netrápí, protože ČEZ je z většiny státní, hraje se kolem něho politika a pěkně by si nadělali do hnízdečka.

    Stejně tak to není dlouho, co měl ještě bývalý Český Telecom také více než 90% podíl na poli připojení k Internetu a i dnes má O2 dominantní postavení minimálně na poli pevných linek. Musí snad někoho informovat o službách konkurence případně nabízet i konkurenční řešení? NE, NEMUSÍ.

    EU a její komise jsou totiž zaměřené výhradně na firmy z USA, které nemají napojení na zdejší politiku. Hned po Microsoftu si brousí drápy na Google za "dominanci ve vyhledávání".

    To už byl opravdu lepší ten Sovětský socialistický svaz republik, protože tam alespoň nikdo netajil co je cílem a jak to chtějí. EU by taky nejraději všechno znárodnila nebo zakázala, ale dělají to skrytě, jak komunisti na přelomu čtyřicátých a padesátých let - ještě v roce 1949 u nás vydávali články, jak chtějí "podporu podnikání". A jak taková "podpora" vypadá v praxi se každý mohl později přesvědčit!

  • 7. 3. 2013 7:24

    Martin V (neregistrovaný)

    Čez má mnohem menší podíl na trhu, než 90procent - Jižní Čechy a Jižní MOrava "patří" E-ONu.

  • 7. 3. 2013 9:05

    x (neregistrovaný)

    Navic ceny kolem energii jsou regulovane ... statem ... prave kvuli tomu, ze konkurence prakticky neexistuje - a plati to pro vodu, plyn, elektrinu ... Takze JKL je proste jen dalsi z tupcu kteri pisou a netusi o cem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).