Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Finsko chce do roku 2015 připojení o rychlosti 100 Mbit/s pro každého od stoural - Ja mam 25mbps za cca 499 Kc. Jede...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2009 19:50

    stoural (neregistrovaný)
    Ja mam 25mbps za cca 499 Kc. Jede mi to ma max 2,5-3 MB/s.

    Ja jsem spokojeny.
  • 20. 10. 2009 8:18

    :-) (neregistrovaný)
    To zrovna netvrdím, protože je to země s poměrně silnou ekonomikou - ale prostě ty peníze zaplatí každý občan. Když Vám měsíčně vytáhnu z pěněženky 1000,- Kč, taky kvůli tomu nebudete umírat hladem, ale rozhodně to nepotěší :-))
    --

    Právo na Internet je pěkná KONINA! Právo na Internet má každý, kdo si ho zaplatí... Tohle právo "Na Internet" je jenom "právo na státní dotace". Protože už dnes můžete mít Internet kdekoli si usmyslíte!

    Každý si klidně může postavit i vlastní wifi spoj a kdo bydlí opravdu třeba stovky kilometrů od civilizace, tak může využít Internet přes satelit - např. Astra2Connect. Pokrytí je po celé Evropě, instalace stojí 12 000Kč a Internet přes to může fachčit max. rychlostí 2Mbit/128Kbit za 2200Kč.

    Takže nevidím důvod pro dotace. "Právo na Internet" je stejná debilita jako třeba "Právo na hypermarket" nebo "Právo na multikino" - kdo bydlí někde na horách, daleko od větších měst, tak nemá vůbec hypermarket atd. a cesta do něj a zpět je pro takového člověka tak nákladná, že i přes nižší ceny se mu nevyplatí...

    Docela by mě zajímalo, kdy nějaký socialistický dement zařadí nákupní galerie a hypermarkety do "univerzální služby" a vydá nařízení, že u každé horské osady musí být postavena nákupní zóna velikosti Palladia a Vaňkovky dohromady :-DDDD
    "Obyvatelé horských osad mají taky právo na tisíce druhů zboží a na slevy!!" :-DDDD
  • 19. 10. 2009 17:57

    Robert (neregistrovaný)
    Ve Finsku se mají. To já spíše přemýšlím, že Internet omezím:

    1. ~200..300 MB/měsíc, při rychlosti ~32..250 kbps (převážně 230 kbps), 4 měsíce v roce
    2. ~2000..5000 MB/měsíc, při rychlosti ~64..512 kbps (převážně 470 kbps), 4 měsíce v roce
    3. Párkrát do roka připojení skrze anonymní WiFi

    Také zvažuji úplné opuštění Internetu. Je to vůbec dnes, v roce 2009, možné?
  • 20. 10. 2009 0:14

    :-) (neregistrovaný)
    Ne, to by byl pořádný JÁSOT!!! Protože ten "internet na základě práva" bude zařazený do univerzální služby - do té jsou u nás zařazené např. linky tísňového volání nebo telefonní budky.

    Operátoři z takových služeb samozřejmě mají většinou pouze ztrátu, ale protože UNIVERZALNI SLUŽBU ze zákona poskytovat musí, tak státu vyčíslí kompenzace a ten je operátorovi proplatí.

    To znamená, že jestli Ty řveš když máš platit např. 750Kč za ADSL, co Ti jede jenom 5Mbit/s, že je to drahé - tak kdyby to TO2 dostala nařízeno v univerzální službě, může to účtovat klidně částkou 1Mbit/s za 7500Kč/měsíc a stát jí to proplatí :-)

    Takže operátoři jsou ještě rádi, když stát nařídí zavést v rámci univerzální služby 100Mbit/s (optiku) do každé p*dele. Náklady na modernizaci sítě nebudou platit oni, ani jejich zákazníci, ale zaplatí to ÚPLNĚ KAŽDÝ OBČAN z daní. Navíc ta optika už pak bude jejich a kromě univerzální služby na ní můžou poskytovat deset dalších komerečních služeb. Takže PROČ SI NEPOSTAVIT NOVOU ULTRAMODERNI SIT ZA STATNI PENIZE A JEŠTĚ SI NA TOM POŘÁDNĚ NENAMASTIT KAPSU? Proti tomu asi bude málokterý operátor něco namítat :-))

    V ČR je poskytovatelem univerzální služby TO2 a operátoři svádějí v konkurzech o univerzální službu opravdu tuhé boje - vydělají na tom 10x víc než na normálních komerečních službách.

    --

    Proto jsem zásadně proti "PRAVU NA INTERNET" a jeho zařazení pod univerzální službu - protože to bude jak za komunistů. Internet mi budou účtovat třeba za 5Kč měsíčně, no super spokojenost! Ale aby na něj bylo, tak plat mi sníží o 4000 měsíčně a dalších 5000 vezmou na daních a zvýšeném DPH. Takže měsíčně ušetřím 500,- na netu, ale zatáhnu o 9000,- víc - TAK TOMU SE ŘIKÁ SOCIALIZMUS V PRAXI!!! :-DDDDDD

    Kdy už si lidi uvědomí, že "stát" žádné peníze nemá, nemá žádný majetek nemá vůbec nic - je to jen kus papíru a všechno, co vlastní a s čím operuje jsou NAŠE peníze. Takže jestli něco platí stát, jde to stejně z našich kapes!
    Akorát s tím rozdílem, že čím víc se peníze přerozdělují, tím víc se zadírá za nehtíkama všem, přes které putují...

    A pamatujte si, že NEJDRAŽŠÍ VĚCI JSOU VŽDY TY ZADARMO!

    Všechny věci "zdarma" nakupujete v podstatě na neviditelný dluh, který budete muset velmi brzo zaplatit. A jestli Vám takto prodává přímo stát, je to ještě rafinovanější o to, že nic nemusíte podepisovat, nic nemusíte převádět nebo někam nosit peníze - sám má dost možností k tomu, aby si vybral Vaši splátku.
  • 19. 10. 2009 22:30

    krakonoš (neregistrovaný)
    Copak by asi dělali naši ISP, kdyby měli zákonem nařízeno, že minimum, co smí prodávat je symetrický 1 mega s reálnou agregací 1:1? To by byl asi pořádný řev!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).