Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Google čelí žalobě o 1 miliardu dolarů za 20 tisíc skladeb na YouTube od Ivan Nový - hudbu těch co ji nechtějí prodávat za rozumnou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 12. 2014 10:32

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    hudbu těch co ji nechtějí prodávat za rozumnou cenu, ze své služby odstraní. A tím ti umělci virtuálně zemřou.

  • 29. 12. 2014 13:44

    brk (neregistrovaný)

    To nemusí být tak jednoduché. Zákazník podobných služeb typicky očekává, že platí za přístup "ke všemu" a s každou chybějící kapelou/albem opadá zájem o placení nějakého paušálu.

    Osobně platím od samotného počátku za Google Play naplno a z počátečního nadšení super, tady je snad všechno se dostávám do stavu, ku...., proč tu není Led Zeppelin, Rammstein, ... . V některých albech chybí písničky, protože vydavatel se z nějakého důvodu rozhodl, že je bude pouze prodávat jako součást celého alba. Nelze je koupit jako samostatné songy, nebo přehrát v paušálním streamingu.

    Nejvíc mě může naštvat, jak mi Google připraví tématicky playlist, kterému říká rozhlasová stanice, s názvem např. Rammstein. Jeho vytvoření zdůvodní tím, že Rammstein rád poslouchám na YouTube a nakonec tam není jediná jejich písnička.

    Kdybych to měl Spotify placené reklamou, nebo nějakou jinou podobnou službu "zdarma", tak mi to je fuk, ale tohle mi vadí čím dál víc. Jestliže se tyhle služby budou snažit sabotovat samotní vydavatelé, tak se může stát, že za to platit prostě přestanu. Na zvýšených výnosech z prodaných CD to ale nepoznají.

  • 29. 12. 2014 14:13

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Ano, samozřejmě, každá hůl má dva konce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).