Hlavní navigace

Google Docs podporuje export prezentací do PPT

9. 4. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Google Docs nástroj pro vytváření, sdílení a prohlížení prezentací obsahuje již delší dobu. K možnosti jejich uložení do PDF však teprve nyní konečně přibyla také možnost exportu do formátu PPT, který používá PowerPoint z MS Office a víceméně mu rozumí třeba i Impress z OpenOffice.org. Export do PPTX sice stále možný není, ale není to žádné drama, protože Office 2007 si vedle Open XML rozumí i s předchozími formáty souborů. Google Docs zatím neumožňuje prezentace exportovat do ODP souboru,…

Google Docs nástroj pro vytváření, sdílení a prohlížení prezentací obsahuje již delší dobu. K možnosti jejich uložení do PDF však teprve nyní konečně přibyla také možnost exportu do formátu PPT, který používá PowerPoint z MS Office a víceméně mu rozumí třeba i Impress z OpenOffice.org. Export do PPTX sice stále možný není, ale není to žádné drama, protože Office 2007 si vedle Open XML rozumí i s předchozími formáty souborů. Google Docs zatím neumožňuje prezentace exportovat do ODP souboru, přestože Open Document Format u dokumentů a tabulek plně podporuje. (Google Operation System)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).