Hlavní navigace

Google Docs nabízí uživatelům zdarma přes tři stovky šablon

17. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Uživatelé webově orientovaného kancelářského balíčku Google Docs nově mohou při tvorbě dokumentů, tabulek či prezentací vycházet z některé z tří stovek volně dostupných šablon. V anglické verzi služby v nabídce New je dostupná volba From template, která uživatele nasměruje do databáze všech šablon, tedy na http://docs.google.com/templates. Z té si šablony sice mohou vybrat i uživatelé preferující českou lokalizaci, ovšem popisky i šablony samotné jsou pouze v angličtině.

Uživatelé webově orientovaného kancelářského balíčku Google Docs nově mohou při tvorbě dokumentů, tabulek či prezentací vycházet z některé z tří stovek volně dostupných šablon. V anglické verzi služby v nabídce New je dostupná volba From template, která uživatele nasměruje do databáze všech šablon, tedy na http://docs.go­ogle.com/templa­tes. Z té si šablony sice mohou vybrat i uživatelé preferující českou lokalizaci, ovšem popisky i šablony samotné jsou pouze v angličtině.

Databázi šablon lze prohledávat a pro lepší orientaci je možné odděleně procházet šablony pro dokumenty, prezentace a tabulky. Šablony se dělí i do dalších kategorií. Momentálně jsou dostupné například tyto: kalkulátory, kalendáře a rozvrhy, vizitky, dopisy a faxy, osobní finance, životopisy, průvodní dopisy a další. Uživatelé mohou šablony v databázi hodnotit a nechybí ani historie těch naposledy použitých. Pro tradiční kancelářské sady online databáze šablon samozřejmě nejsou žádnou novinkou. Například Microsoft pro uživatele Office nabízí různé šablony, kliparty a další poklady prostřednictvím webu Office Online už několik let. (GUG.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).