Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Google+ končí. Kam mohou jeho uživatelé odejít? od Martin P. - Tohle se už opakuje. Když tu diskuzi nikdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2018 14:31

    Martin P.

    Tohle se už opakuje. Když tu diskuzi nikdo nevytvoří lidé tam nepřejdou. Když nikdo nevytvoří diskuzi, která bude mít patřičné vlastnosti lidé tam nepřejdou. Pokud vezmu ony „odborné“ diskuze na Lidé CZ, tak ti lidé se ztratili v internetu a hromadně nikam neodešly. Nevzniklo žádné jiné fórum chovatelů potkanů, ani jiné goth\industrial apod. fórum kam by ti lidé přešli. Skončili spolužáci opět rozpad roztříštění v Internetu. Spolujízda přešla na Blabla car.... opět lidé zmizeli v Internetu Spousta služeb, projektů, stránek a komunit zaniká bez náhrady bez přímého pokračovatele.

    Pozůstalí se tak stávají jakousi entitou v zemi nikoho ve stavu slepice, nebo vejce.

    Pan Dočekal tak správně naznačuje, že není kam jít. Připomíná mi to i v minulosti naivní představy že když zakončí ICQ lidé přejdou na Jabber atd…. Ne tyhle procesy ve společnosti pracují jinak než sou ideální představy ajťáků.

  • 16. 10. 2018 10:08

    Niemand (neregistrovaný)

    Je vůbec třeba někam přecházet?

    Pro malou skupinu lidí, kteří chtějí komunikovat mezi sebou, například členové rodiny, parta přátel ... atd stačí v podstatě jakékoliv řešení, kde lze mít soukromou komunikaci v uzavřené skupině. Může to být třeba třeba whatsup nebo i jako náhradní, ale zato univerzální, řešení emailová konference, to je jedno, stačí, když se spolu domluví na něčem akceptovatelném a může to být úplně cokoliv.

    Pro lidi, kteří nechtějí jen komunikovat s konkrétními lidmi, ale spíše chtějí vést diskuse s mnoha neznámými, je vhodnější spíše diskusní fórum než sociální síť. Velkou výhodou fóra, které není pouze pro úzce specializované zájmy, je například obtížnější podléhání iluzím z důvodu uzavírání se do sociálních bublin. Podle mého názoru, používání sociální sítě pro "širokou diskusi" je nevhodné. Myslím si, že diskusní fórum svými funkcemi často diskusi podporuje, zatímco sociální sítě jsou "příliš neformální" na to, aby se na nich dala vést diskuse seriózně. Samozřejmě v malé skupince to lze, ale to je případ patřící do odstavce výše.

  • 16. 10. 2018 11:12

    Ondrash (neregistrovaný)

    Misto g+ emailova konference. :-D To je legrace!
    Ja doufam, ze je to jen krok google aby si lide uvedomili, ze G+ je dost dobry.
    Mame take na G+ celou rodinu. FB nechci !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).