Hlavní navigace

Google udeřil na Backlinks.com, síť pro budování zpětných odkazů

17. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prodávat a kupovat zpětné odkazy se prostě (občas) nevyplácí a pátek třináctého dopadl na Backlinks.com.

Matt Cutts na Twitteru oznámil postih pro Backlinks.com, siť pro kupování a prodávání zpětných odkazů, které slouží k optimalizaci stránek pro vyhledávače (SEO). Využil k tomu poněkud originální tvrzení „Our installation code/software used to publish the sold links is not detectable by the search engine bots.“, kterým Backlinks.com ujišťovala své zákazníky o tom, jak jsou její praktiky pro vyhledávače nezjistitelné.

Search Engine Land připomíná, že podobným způsobem Cutts oznámil postih pro Anglo Rank (paradoxně označovanou jako „vysoce soukromou síť“), ke kterému došlo o týden dříve. V obou případech se účastníci zapojení do „nedetekovatelných“ odkazovacích sítí mohou těšit na zprávu v Google Webmaster Tools – postih se týká nejenom provozovatele, ale také těch, kteří se do sítě zapojili.

Již zmíněný Search Engine Land v článku o postihu pro Backlinks.com uvádí, že vlastník služby Anglo Rank zahájil práce na oživení služby a že jde v zásadě o základní princip činnosti těchto „black hat SEO“ služeb. 

MMF24

Prostě počítají s tím, že dříve nebo později k postihu dojde a budou znovu budovat totéž na jiném místě. Aktuálně postiženou Backlinks.com provozuje Next Net Media a z webu snadno poznáte, že službu na nákup a prodej zpětných odkazů zdaleka nemají jenom jednu.

Google v obou případech nemusel nijak zvlášť hledat a pátrat, obě služby se zviditelňovaly více než dostatečně a bylo asi jenom otázkou času, kdy Google přijde s dalším „exemplárním“ postihem. Větších odkazovacích sítí existují tisíce a fungují bez povšimnutí Google velmi dlouhou dobu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).