Hlavní navigace

Google Wave končí, zájem uživatelů nenaplnil očekávání

5. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google Wave jako samostatná služba zmizí v propadlišti dějin. Google oznámil, že již na jejím rozvoji nebude dále pracovat a pro stávající uživateli bude Google Wave v provozu do konce tohoto roku. Je to tečka za jedním z mnoha projektů amerického internetového kolosu, který ve svých počátcích vzbudil velký zájem, ale později se nedokázal prosadit do běžného masového užívání. Služba Google Wave byla představena na vývojářské konferenci Google I/O loni v San Franciscu. Hovořilo se o ní jako o…

Google Wave jako samostatná služba zmizí v propadlišti dějin. Google oznámil, že již na jejím rozvoji nebude dále pracovat a pro stávající uživateli bude Google Wave v provozu do konce tohoto roku. Je to tečka za jedním z mnoha projektů amerického internetového kolosu, který ve svých počátcích vzbudil velký zájem, ale později se nedokázal prosadit do běžného masového užívání. Služba Google Wave byla představena na vývojářské konferenci Google I/O loni v San Franciscu. Hovořilo se o ní jako o webové superaplikaci, která má ambice nahradit tradiční internetové komunikační kanály stylem all-in-one.

Nebylo tedy divu, že poptávka pro pozvánkách do poloveřejného testování byla velká. Jenže mnozí šťastní držitelé pozvánek pak vůbec netušili, jak se ke službě vlastně postavit a začít ji využívat v každodenním životě. Podobně na tom zřejmě byla i širší uživatelská veřejnost pro zpřístupnění služby bez pozvánek, protože Google přiznává, že uživatelský zájem nenaplnil očekávání. Nicméně tvrdí, že tento experiment byl cenný pro využití dílčích postupů a technologií v dalších službách. (The Official Google Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).