Hlavní navigace

Hlavní hvězda Czech Internet Fora 2017 přijede z Oxfordu. Seznamte se

5. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

James Williams má za sebou dlouholetou zkušenost z Googlu. Za svou práci na reklamních produktech a nástrojích získal nejvyšší ocenění v rámci firmy.

Ve čtvrtek 19. října vystoupí poprvé v Praze na konferenci Czech Internet Forum James Williams z Oxfordské univerzity. Na řadu věcí se dokáže dívat hodně neotřele a jeho originální názory na digitální svět a lidskou pozornost vás možná donutí přemýšlet ještě dlouho po konferenci. James Williams má za sebou i dlouholetou zkušenost z Googlu. Tam za svou práci na reklamních produktech a nástrojích získal Cenu zakladatelů, nejvyšší ocenění v rámci společnosti.

V letošním roce se stal i vítězem významné výroční literární ceny The Nine Dots Prize. Smyslem tohoto ocenění je odměnit inovativní myšlení při odpovědi na zadanou současnou společenskou otázku. Jde hlavně o hledání odpovědi „out of the box“. Ve své práci se zaměřuje na etické aspekty práce s lidskou pozorností a přesvědčovací prvky technologického designu.

Ukázka z práce Jamesa Williamse, se kterou cenu vyhrál:

James Williams je také spoluzakladatelem projektu Time Well Spent. Tam prosazuje navrhování digitálního designu tak, aby více respektoval pozornost uživatelů, jejich cíle a hodnoty. Dnes totiž vyhrává ten, komu se podaří udržet nás u obrazovky a kdo nás donutí klikat, jezdit prstem a posouvat stránky co nejdéle. Náš život je plný nenápadných „rozptýlení“, jak můžete vidět ve videu:

cif 24 - early cena - média

Otázkou tedy je, jak se vymanit z ekonomiky závislé na naší pozornosti. O opravdu originální a nevšední pohled na principy fungování internetu se podělí James Williams s účastníky konference Czech Internet Forum.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).