Hlavní navigace

Hudební televize Óčko dnes vysílala širokoúhle, nebyl to ale záměr

4. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
4. 3. 2010

AKTUALIZOVÁNO Hudební televize Óčko dnes nasadila nečekaně do svého vysílání širokoúhlý formát. Nešlo ovšem o trvalý jev, ale vyřešení technických problémů, které se vyskytly při vysílání Purum Hudebních cen 2009. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel stanice Lukáš Hnilička. Nebyl to záměrný test, napravovali jsme situaci z minulého týdne, kdy jsme měli na satelitu problémy s přepínáním, uvedl Hnilička.

K TÉMATU: Hudební televize Óčko vysílala včera poprvé širokoúhle

Nebyl to čistý formát 16:9. Nešlo o záměr, že bychom uprostřed dne takto vysílali, dodal technický ředitel Óčka. Cílem tohoto stavu bylo připravit techniku na možné budoucí vysílání v tomto formátu a bezproblémové přepínání ve všech platformách včetně satelitu. Problém jsme vyřešili, ale bohužel to bylo vidět navenek, omluvil se divákům stanice Hnilička. Na přelomu první a druhé poloviny tohoto roku nebo v jeho druhé půlce by Óčko v tomto formátu rádo nabídlo např. hitparádu T-Music nebo Inbox.

ČTĚTE TAKÉ: Na návštěvě Hudebních cen Óčko: Co jste v televizi neviděli

Ve formátu 16:9 můžeme počítat pouze s novými klipy, a proto ho směrujeme na tyto dva pořady, konstatoval Lukáš Hnilička s tím, že i starší klipy se jistě dají širokoúhle sehnat, ovšem problém je v tom, že databáze této hudební televize se počítá, co se videí týká, na desítky tisíc, takže by byl takovýto krok velkým problémem. Je to jistě větší problém, než kdyby s tím začínala jakákoliv jiná televize od začátku, uvedl na závěr technický ředitel televize z rodiny MAFRA media.

MMF24

Hudební televize Óčko dnes nechtěne vysílala v širokoúhlém formátu. (Foto: David Rácz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).