Hlavní navigace

iMac za tři pizzy měsíčně....

5. 11. 1998
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Už jste slyšeli o tomto skvělém počítačo-módním doplňku kanceláří ve Spojených státech? Nemyslíte, že kdyby měl Bill v kanceláři iMac, nerozepínal by se mu poklopec při pohledu na Monicu, ale při výsunu CD mechaniky z jeho průhledného miláčka? V USA si ho můžete pořídit již za tři pizzy měsíčně.

Už jste slyšeli o tomto skvělém počítačo-módním doplňku kanceláří ve Spojených státech? Také si myslíte, že kdyby měl Bill v kanceláři iMac – nerozepínal by se mu poklopec při pohledu na Monicu, ale při výsunu CD mechaniky z jeho průhledného miláčka? Slyšeli a chtěli byste si ho koupit? Pak vězte, že v USA si ho můžete pořídit již za tři pizzy měsíčně.

Většina z Vás již slyšela o tomto zázračném počítači, díky jemuž Apple vybředl z červených čísel účetních ztát a znovu se stává leaderem (alespoň na chvíli) v prodeji počítačů pro oblast SOHO ve Spojených státech. Společnost Apple oznámila svůj podpůrný program prodeje počítačů iMac, který se týká jeho prodeje na splátky. Jinými slovy: iMac si můžete koupit za pouhých $29,95 měsíčně, což přestavuje zhruba 3 velké pizzy v normální pizzerii. Navíc po dobu 3 měsíců od data nákupu jste od této splátky osvobozeni. Zcela záměrně s touto novinkou přichází v době předvánočních nákupů, protože iMac je tím vhodným dárkem pro většinu brouzdání chtivých ratolestí, adolescentů a manželek.

Zajímalo mne, jestli něco podobného funguje i u nás. Oslovil jsem tedy firmu Macron, jednoho z hlavních prodejců těchto počítačů u nás – a vězte, že funguje. Samozřejmě, že díky kursu USD, disproporcím v cenách a mnoha jiným faktorům si iMac nepořídíte za tři pizzy měsíčně (možná tak za dvacet), ale je to úspěch.

BRAND24

iMac pořídíte zhruba za 5.500 Kč a pak, podle délky splácení „úvěru“, platíte pravidelné měsíční splátky. V případě, že se rozhodnete svého miláčka umořit za 36 měsíců vyjde Vás na něco přes dva tisíce, což není tak mnoho (zejména když uvážíte co TO umí).

Zde je třeba dodat, že díky vstřícnému přístupu firmy Macron se můžete brzy těšit na článek s podtitulem „Jak NT-čkář k iMacu přišel " ve kterém Vás podrobně provedu vším co s tímto "bobkem“ souvisí – od instalace až po připojení k Internetu a závěrečnému srovnání s Win95/98/NT a to vše z pohledu ryzího uživatele operačních systémů od firmy Microsoft (a takových je nás většina).

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).