Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Internet Explorer 11: zvládne Microsoft dotykový prohlížeč na druhý pokus lépe? od Radši s tužkou a papírem než tabletem - Myslím, že ribbon měla být jednoznačně příprava na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 8. 2013 8:44

    Radši s tužkou a papírem než tabletem (neregistrovaný)

    Myslím, že ribbon měla být jednoznačně příprava na dotykové ovládání. Vyhýbám se tomuto prostředí jak můžu a proto radši používám staré aplikace a nové nechci.

    V jedné MS aplikaci mne nyní ribbon našel. Ta aplikace v sobě obsahuje seznam pravidel (vůbec ne lehko vytvořitelných) a ten zkurvenej ribbon má pro mazání těchto pravidel velké červené X, umístěné úplně napravo, jako poslední ikona. No nepokoušel jsem se tím X už několikrát ukončit aplikaci? Pokoušel, to tlačítko tu myšlenku na ukončení aplikace prostě evokuje a X se nabízí tak jednoznačně, že i po několikerém vymazání pravidla si nejsem schopen zafixovat že to maže pravidla a neukončuje aplikaci.

    Než takovéhle aplikace pro dotykové ovládání, tak raději žádné dotykové ovládání.

  • 17. 8. 2013 22:04

    Jiří Macich ml.

    K Windows 8 jsem si dokoupil prográmek Start8, která dokáže Modern UI uspokojivě potlačit. Windows 8.1 se zjevně inspirovala. Po přihlášení rovnou na plochu, konfigurovatelné aktivní rohy, návrat tlačítka Start. Ještě ta nabídka Start.

    Ale nová obrazovka Start a nový seznam nainstalovaných aplikací mi přijdou docela použitelné. Škoda ale, že je to pořád diktát. Jak píšete, Metro (Modern UI) mělo být volitelné. Na HTPC si uživatelé aktivují Windows Media Center, na tabletu by si aktivovali Modern UI.

    Vzhledem k historii Windows mi přijde směšné či spíše smutné, když teď Microsoft před příchodem Windows 8.1 zcela vážně (a odůvodněně) hovoří o lepší podpoře myši a lepším multi-taskingu. To není Metro, ale Retro :-))))))))))))

  • 13. 8. 2013 20:44

    x (neregistrovaný)

    Prave resim v jedny firme XPcka, ktera jsou na 80% jejich stroju. Po diskusi a pokusech s power userama (=ti co umi pouzivat mozek) je jasny, ze 8+ v zadnym pripade ne. Vpodstate jeste neni rozhodnuto ani o tom, zda vubec widle. Defakto je otestovana i (zcela funkcni) moznost mit na desktopech tuxe (appky, ktery sou win only se pak poustej z TS v okne, takze se tvarej jako nativne bezici).

    A z vyjadreni lidi v mem okoli tyhle varianty zvazuje docela dost i docela velkych firem => M$ si poradne nadelal do vlastniho hnizda.

  • 14. 8. 2013 14:02

    ghost (neregistrovaný)

    nikdy mi windows nijak nevadil. vista i když jsem ji nikdy nepoužíval, se dala pochopit, ale metro? metro je zrůdnost. celý koncept dvou prostředí v operačním systému je "idiotský". přitom to stačilo dát uživatelům volitelně. no nic, počkám v sedmičkách na lepší časy.

  • 13. 8. 2013 20:26

    ghost (neregistrovaný)

    kdyby microsoft poslouchal názory většiny, nikdy by nevzniklo "metro". většina uživatelů metro nepotřebuje a ví proč. ms tlačí metro silou a zpravedlivě za to zaplatí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).