Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Internet Explorer 9 Beta: Microsoft svůj stín nepřekročil od Jiří Macich - Už mi říkali všelijak, ale propagátor open source?...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 9. 2010 22:44

    Jiří Macich
    Už mi říkali všelijak, ale propagátor open source? To vážně ne. Je však zajímavé vidět podobný komentář, když u jiných článků někteří čtenáři pro změnu rozebírali, kolik mi Microsoft zaplatit ;-)

    O prohlížeče se zajímám napříč trhem a OpenOffice.org jde mimo můj profesní i uživatelský zájem.
  • 30. 9. 2010 14:44

    Karel (neregistrovaný)
    Ano. Taky bych vás nenazval propagátorem open source, určitě ne :-). Spíš naopak, jak si tak vzpomínám na dojmy z vašich starších článků :-). Každopádně v článku o IE9 jsem si žádný známky nějaký autorský zaujatosti nevšiml, zdálo se mi, že uvádíte jednoduše fakta. Pokud Štěpán nějaký důkaz vaší zaujatosti v článku viděl, budu rád, když mě na něj upozorní.
  • 2. 10. 2010 15:02

    Karel (neregistrovaný)
    No, mě se nezdálo, že ten kompaktní design autor presentuje jako nevýhodu, připadalo mi, že prostě popsal jak vypadá. Holt subjektivní dojem zůstane subjektivní, vás IE9 potěšil a tak to cítíte jinak než já.
    Jinak z mého pohledu IE9 na cestě za větší kompaktností překročil rozumnou mez, zdá se mi, že už toho chybí příliš. Škoda to popisovat, názory podobný mýmu už jsou tady v diskusi. Skutečnou použitelnost pro většinu userů stejně neodhadnem, tu poznáme až podle rozšíření po uvedení final verze - a třeba budem všichni překvapení. Jen mimochodem - Firefox módní trend taky chytil a dělá pro kompaktnější vzhled co může, třeba se Vám jeho nová verze 4 bude líbit, už je jako funkční beta, zřejmě podobně použitelná jako novej IE. Mě se nelíbí, tak vám by mohla vyhovovat :-).
  • 3. 10. 2010 9:42

    Azazel (neregistrovaný)
    "dá se mi, že už toho chybí příliš"

    Jediným kliknutím se tam dá zapnout to děsné menu z IE8, kde je všechno.
  • 29. 9. 2010 20:03

    stepan (neregistrovaný)
    doba na recenzování je v pořádku, ale zaujatost pana Macicha ne. Když se někdo lét aprofiluje jako propagátor open source, speciálně FF a OOo, tak by neměl hodnotit nový Internet Explorer.... ve slušné společnosti se tomu říká konflikt zájmů
  • 29. 9. 2010 16:21

    Karel (neregistrovaný)
    Recenze na beta verzi IE přišla trochu později po zveřejnění IE9, to je ale jen dobře, protože na rozdíl od autorů jiných článků si zde dali záležet, prohlížeč vyzkoušeli a psali o jeho skutečných vlastnostech.
    Díky tomuto článku tedy už vím, co nechci a vím taky proč. Rozhraní IE9 je podle mě až příliš osekané, při větším počtu otevřených stránek má člověk prostě smůlu, přehledné to zkrátka nebude. To samo by mi stačilo k odmítnutí prohlížeče.
    Špatný přístup k záložkám a chybějící pole pro hledání taky není zrovna klad a automaticky se vyplňující odkazy na prázdnou stránku prohlížeče by mě trvale štvaly. Zaprvé chci vědět, co na tý první stránce najdu (ne aby se to průběžně měnilo) a pak na řadu stránek kam často chodím, se nechci stále dívat - a ne, nemám na mysli jen obligátní porno :-). Nekvalitní blokování nechtěných věcí je tak nějak od M$ už očekáváno. Jako jediný malý klad vidím vynechání podpory pro geolocation, udivuje mě, že právě autor článku si nepřipouští potenciální nebezpečnost této funkce.
  • 2. 10. 2010 11:07

    Azazel (neregistrovaný)
    Z mého pohledu je ten článek zaujatý od prvního odstavce.
    To co je prezentováno jako nevýhody (např. kompaktní design) považuji za výhodu, stejně jako je to považováno za výhodu u jiných produktů (např. Chrome) ... a tak by se dalo pokračovat přes celý článek.

    IE9 jsem zkoušel a i když sem tam narazil na některé drobné mušky, tak v současnosti mu může konkurovat právě jen Chrome, jinak nikdo.

    Přeplácaný Firefox začne mizet v propadlišti dějin, pokud s ním něco zásadního neudělají.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).