Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jedna z nejžádanějších profesí? Programátor. Školy jich chrlí tisíce a pořád je to málo od Honza - Zjevně jste nepochopil, že názor, který citujete, diskutující...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 7. 2014 11:10

    Honza (neregistrovaný)

    Zjevně jste nepochopil, že názor, který citujete, diskutující R. nezastává, ale naopak uvádí jako příklad a de facto kritizuje. Myslím že reagovat na někoho tak povýšeně jako vy ("nezasmál jsem se dlouho, tak jako tvému názoru") není dobré nikdy, ale když už se bez toho neobejdete, nejdřív se ujistěte, že jste vůbec pochopil to, na co reagujete.

  • 2. 7. 2014 9:58

    A. (neregistrovaný)

    V zivote firem nastava zlom, kdy fungujici celek atrofuje do podoby, kdy neni schopna cokoliv realneho vyvinout. Kazdy chce delat vedouciho, kazdy chce neco ridit, ale cokoliv co jenom trochu smrdi praci se outsourcuje, nebot pracovat s lidma se nikomu nechce. At uz na OSVC nebo k jinym firmam.

    Stava se to velkym korpracim, stava se to i malym firmam.

    Dle mych zkusenosti, pokud zjistite, ze v takove firme delate, je treba zdrhat co nejrychleji. Proc? Je mozne ze firma prosperuje, pak to jete nejakou dobu bude fungovat, ale nevydrzi to vecne. Pak prijde doba "katovani kostu" a lidi na OSVC jsou jako prvni, ruzni mali vedouci hned za nima. Mezitim se svet nekam pohnul a pokud jste nejakou dobu zahnival v takove organizaci, je mozne ze vam ujel vlak a pak mate problem. Proc na to cekat?

  • 2. 7. 2014 11:57

    Anonymous (neregistrovaný)

    "kazdy chce neco ridit" - no potes panbu. rizeni je nejsilenejsi a nejotravnejsi pozice, ostatne to tu uz nekdo psal. mate odpovednost za dodavky, ktere nedelate sam, ale dela je tym lidi, jehoz slozeni casto mate malou moznost ovlivnit; sbihaji se u vas vsechny konkflikty; casto musite resit spoustu "politickych" problemu nemajicich s odbornosti nic spolecneho; casto silena byrokracie, vykazovani, nesmyslne porady,... (a plati to nejen o oblasti okolo informacnich technologii)
    nechapu, jak nekdo muze dobrovolne chtit neco ridit. za ten stres to vubec nestoji i kdyz je za treba o neco vic penez a i to umite delat lip nez spousta jinych lidi.

  • 2. 7. 2014 9:45

    x (neregistrovaný)

    Problem je, ze velmi casto zakaznik nevi co vlastne chce, a tak programator napise to, co z toho vseho pochopil, a zakaznik pak zjisti, ze tohle vlastne vubec nechce, ale platit dalsi hodiny nechce taky ...

    Nemluve o tom, ze velmi casto narazim na situaci, kdy do zadani zvani doslova kazdej, i uklizecka ... takze to pak presne podle toho vypada.

    Programator prevazne realizuje proste to, co zakaznik chce. Coz samozrejme neznamena, ze neexistuji i taci, kteri dostanou zcela exaktni zadani ... a 150x to pohnojej. (zcela konkretne, zadate, ze chcete zmenit where v selectu, poslete presne co tam ma byt, a pak cekate 3 mesice, nez dostanete funkcni vysledek - tedy vysledek realne 10ti minut prace vcetne rekompilace)

  • 2. 7. 2014 14:47

    x (neregistrovaný)

    M$ ... to je ta mala garazova firma ktera nema lidi na testovani ... a proto zprasej UI tak, ze se neda pouzivat ...

  • 5. 7. 2014 15:47

    pp (neregistrovaný)

    Předřečník se dotkl pravdivého problému: všichni zaměstnavatelé chtějí dojíždění na pracoviště a plný úvazek.

    Chápu, že každý člověk na velkém projektu představuje potenciální komunikační problém a jsou náklady na jeho zaškolení, kdy se používají agilní metodiky řízení a jejich součást je ranní desetiminutovka, ale ony to chtějí i malé firmy, kdy se projekt řeší v jednom nebo jde o dlouhodobou údržbu a tam to postrádá smysl.

    Pracovat jako programátor z domova, být odměňován úkolově a na pracovišti se objevit maximálně jednou za měsíc, to je prakticky neexistující možnost.

    Takže se vůbec nedivím, že je málo lidí. Z jedné strany utíkají profíci, co sice dojíždějí, ale nechají se najímat kvůli nedostatku na nekřesťanské peníze, a z druhé strany zakrnělost firem a jejich neschopnost přizpůsobit se nabídce brání v náboru nových. Personalisté mají žně a spousta potenciálních zaměstnanců je v podstatě nucená živnostničit na projektech s malou přidanou hodnotou, protože na zajímavější technologie v jednom člověku neseženou zakázku a na rozjezd něčeho pořádného nemají buňky.

  • 2. 7. 2014 12:43

    mikiqex

    Jak už tu mnohokrát zaznělo, pokud nemyslíte OSVČ, který dělá weby, tak mezi programátorem a zákazníkem je projektový manažer a/nebo analytik, kteří tvoří takový nárazník a měl by programátorovi dát jasné zadání na základě přechroustaných zjištění od zákazníka.

    Od toho, aby zákazník zjistil, co chce nebo ne, jsou tu mockupy, wireframy a prototypy.

  • 4. 7. 2014 21:36

    MaT (neregistrovaný)

    HPP? Nepsali spíš v článku, že je poptávka po lidech, co umí PHP? :-)

  • 5. 7. 2014 9:59

    Trident (neregistrovaný)

    Prodavacky,ovla­dani. To mi nahrava na uzavreny okruh firem ktere delaji POS reseni. Napadaji mne tri. A jedna velka na kterou mozna cumim z vedlejsi budovy;)
    Vzhledem k tomu ze koncovy zakaznik je maximalne vedouci kramu tak potes koste. To je dobry mozkovy vyplach. Ale chapu ze jsou lidi ktere to bavit muze.

    Jo a pokud jsem se trefil, tak te pozdravuje kolega od protejsiho stolu. Ze pry kdyz si vzpomene na ta leta, tak nechce pridat a prescasy bude delat i zadarmo.

  • 5. 7. 2014 10:44

    x (neregistrovaný)

    Jak uz i tady zaznelo, tohle je zcela nejhorsi varianta libovolneho vyvoje, protoze programator netusi, co ze to zakaznik vubec chce, a ten meziclanek bejva naprosto tupej imbecil, jehoz jedinym ukolem je slibit zakaznikovi naprosto cokoli v naprosto nerealnych terminech. A pak to vypada tak, ze programatori jsou trvale nasrani, protoze neustale vsecho prekopaval 10x dokola, a zakaznici jsou nasrani, protoze jim prece slibili, ze to za mesic bude a uz to trva rok ...

  • 2. 7. 2014 9:32

    R. (neregistrovaný)

    Programatoru jakoze koderu je plus minus dost. Nejdou sehnat teamleadari, tedy lidi co maji 5 podrizenych a jsou zodpovedni za mensi dilci celek. Ma to i logiku, nekdy 2000-2004 jsem to delal a nikdy vice. To je smrtici pozice, protoze shora je nerealny tlak na cas a zdola je totalni neschopnost jineho charakteru.
    Nejlepsi byla situace, kdy dlohodoby klient chtel naprogramovat a hlavne zaplatit funkci, ktera by omezila chybovost obsluhy, to se nedalo vysvetlit, nasi programatori s finalnim produktem pracuji bez problemu, tedy i prodavacky to musi zvladnout a pokud ne, ma je klient vyhodit a najmout jine. Jedine reseni bylo prevedeni na osvc, pak se to obratilo, to dokonce volali, jestli neni treba na odevzdane praci neco vylepsit, protoze se blizil najem.
    Financne nas to prislo nastejno, protoze jsme museli pritlacit na cenu prace, ale mohli jsme si dovolit poslat praci, pozvat treba dva, tri kteri sami museli rici jak zakazku pochopili, proc to chteji delat. Dostavali tenkrat 300 Kc na hodinu a fakt to byla zabava jak psali, ze by k dodane komponente radi udelali faq, respektive navod pro prodavacky /a to nebyla ani jejich prace/, ze by to bylo tak za 20 hodin! Ze muzou zacit uz dnes. Pekna doba, ted to nebude jine, ne?

  • 3. 7. 2014 10:42

    Programator (neregistrovaný)

    K smíchu. Všichni chtějí HPP, na živnostenský list nikdo zaměstnávat nechce, tak o čem to mluvíte?

  • 2. 7. 2014 17:10

    Black (neregistrovaný)

    Lidí by bylo dost. Jen převažují servilní vyžírkové, zvyklí na pravidelný přísun M$.

  • 2. 7. 2014 14:29

    xavyer (neregistrovaný)

    Předpokládám, že jste nadřízený těch "neschopných" programátorů nebo majitel firmy. To jste popsal je především Vaše selhání. Nakonec jste to musel předat jiné firmě, protože jste to sám zařídit nedokázal. Jak už tu několikrát zaznělo, mezi zákazníkem a programátorem musí být prostředník, ať ho už nazveme jakkoliv. A pokud je software určen pro "obyčejné" lidi, musí to otestovat "obyčejný" člověk. Samozřejmě toto je pro malé garážové firmičky nedostižný sen, aby měly specialisty na zadání, návrh, programování, testování, podporu...

  • 2. 7. 2014 17:15

    A. (neregistrovaný)

    Ono je ridit a ridit. To co jste popsla je prace s lidma. To je tezka prace. Vyse popsane atrofovane firmy ztrati schopnost tuto cinnost vykonavat a tak presunopu do outsorcingu lidi na praci (jejich bezprostreni mamagement je soucati tohoto "baliku") a pak uz jenom pradaji veleschuze, s prezentacema v PowerPointu a pod. Vyvoj se pak smrskne na "bussines" na tema tlaceni dodavatele k mensim cenam a pripadne neplaceni faktur, na opatku za to dostanou to ze dodavatel je drzi pod krkem, protoze dopustili, aby jim z firmy odeslo know how. Pripadna zmena dodavatele obvykle znamena ze se "to" cele napise znova (coz musi nekdo zaplatit). Dokud je keš, je pohodička. Když začne keš docházet, je z toho "krizový management" (zdravím do O2).

  • 2. 7. 2014 17:33

    R. (neregistrovaný)

    No ano, jejich nadrizenych jsem byl ja, snad jsem to napsal jasne. S zakazniky jsem komunikoval ja, prenos informace byla moje zodpovednost. A podarilo se to az jsem je prevedl na osvc. Dokud byli zamestnanci, tak meli pouze jednu starost, jak vysvetlit to, ze zadani je spatne a proc to delat nebudou, i kdyz to takto naprimo nikdy nerekli.
    Pak se z nejakeho duvodu zmenili v prvnim mesici nove organizacni struktury, to jsem bral jako velky uspech. Kde vidite presne to selhani? Vidite do financnich ukazatelu firmy? Je to mensi nebo vetsi selhani v porovnani s velkym poctem firem ktery nemuzou ty zamestnance najit vubec?
    V roce 2004 jsem odesel do trochu jineho oboru, ale,pokud vim, tak po seniornich programatorech, co maji odpovednost za zakazku je nasobna poptavka, sehnat kodera neni zadny problem, sehnat nekoho kdo chape co se kolem neho deje je trochu jinde.
    Jeste jedna vec, vymenit kodera to je maly problem, vymenit nekoho kdo ma v zari odevzdat upgrade na pokladni system, to zavani kritickou situaci. To byla vlastne puvodni myslenka a reakce na clanek.

  • 2. 7. 2014 9:47

    sd (neregistrovaný)

    "chybovost obsluhy, to se nedalo vysvetlit, nasi programatori s finalnim produktem pracuji bez problemu, tedy i prodavacky to musi zvladnout a"

    Chápu, prodavačka se vzděláním sotva střední škola a horší, musí ovládat soft jako programátor co ho vytvořil, tento přístup dává největší chybovost, proto se uživé i testeři v tom množství :D

    Chlape, ty budeš programátor ze skupiny co hrnou do světa soft co má ovládání, které akorát vytáčí. Já vždy myslel, že soft co dělám má práci ulehčovat, a umožňovat ovládat i opici, ty razíš, že i opice musí mít VŠ :D.

    Ale máš bod, nezasmál jsem se dlouho, tak jako tvému názoru :D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).