Hlavní navigace

iVysílání České televize dorazilo také na iPhone

9. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize dál rozšiřuje nabídku aplikací pro chytré telefony. Včera večer se v App Store objevila nová verze iVysílání, které je už od května k dispozici uživatelům iPadu. Verze 1.2 nabízí uživatelské rozhraní přizpůsobené menší obrazovce telefonu iPhone. iVysílání pro iPhone V nabídce archivu jsou všechny pořady odvysílané Českou televizí za posledních sedm let, pokud na ně na Kavčích horách vlastní internetová práva. Vybírat lze z právě odvysílaných pořadů, podle abecedy, data vysílání…

Česká televize dál rozšiřuje nabídku aplikací pro chytré telefony. Včera večer se v App Store objevila nová verze iVysílání, které je už od května k dispozici uživatelům iPadu. Verze 1.2 nabízí uživatelské rozhraní přizpůsobené menší obrazovce telefonu iPhone.

iVysílání pro iPhone

iVysílání pro iPhone

V nabídce archivu jsou všechny pořady odvysílané Českou televizí za posledních sedm let, pokud na ně na Kavčích horách vlastní internetová práva. Vybírat lze z právě odvysílaných pořadů, podle abecedy, data vysílání nebo žánru, případně dle internetové sledovanosti.

„Videoarchiv iVysílání je konečně na první platformě pro mobily. Po úspěchu aplikace na iPadech, kterou si během tří týdnů stáhla čtvrtina majitelů těchto tabletů v ČR, umožňujeme sledování aktuálních i starších pořadů všech čtyř programů České televize v telefonech,“ napsal Lupě ředitel nových médií ČT Milan Fridrich.

„Aplikace pro iPhony byla nejsložitějším produktem, který jsme kdy dělali. Zjednodušit tak složitý systém jakým je internetový archiv ČT pro mobily si žádalo maximální koordinaci manažerů, vývojářů, programátorů a designérů,“ podotkl Jiří Janoušek, šéf firmy Motion Media, která aplikaci pro ČT vyrobila.

MMF24

ČT má už v oběhu celkem 11 verzí svých aplikací, dohromady si je stáhlo asi 200 tisíc lidí. Nejúspěšnější je zpravodajství ČT24 na iPhonech, které si nainstalovalo 60 tisíc uživatelů.

Podle Milana Fridricha teď začíná ČT vyvíjet aplikaci iVysílání rovněž pro operační systém Google Android a chytré Nokie. Na podzim začne připravovat aplikace ČT24, ČT4 a archivu iVysílání pro Windows Phone 7.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář. Zajímá se o digitální technologie a pozoruje, co s námi dělají. | LinkedIn | Twitter

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).