Co je to za hovadinu prepocitavat ceny na potraviny v dannem regionu a u nas. Podsouvat lidem myslenku ze kdyz jsou u nas mensi platy tak by melo byt vsechno levnejsi je pitomost. Cena je stanovena hlavne naklady na koupi technologie a tu musi kupovat v Anglii i u nas za stejne penize. V Anglii se jim to pak rychleji vrati diky vetsimu poctu obyvatel.
Chlape, alespon to pis z mobilu a ne z compu z prace. Vzdyt je to trapne takhle reagovat zamestnanec o2. Naklady jsou sice stejne, ale jen na capex. Opex je uplne jinde a opex z 80% se promita do ceny servisu. Prestantes si mrsit vnitrni integraci, dodelejte poradne SAP a hned je radove 250M rocne usetreno.
Toto není hovadina, ale realna reflexe. Pokud byste chtěl zahrnovat náklady na koupi technologie zahrnte laskave i náklady na platy zamestnanců, nájmy, energie atd. atd. a dostanete čísla ze kterých se vám protočí panenky. To, že se jim to vrátí rychleji díky většímu počtu obyvatel je sice logická úvaha, ale aby pobylo pokryto uzemí s větším počtem obyvatel, jsou náklady na provoz zaříení, lidi atd. o to vyšší. Takže zase blbost. Nezamlčujte záměrně druhou stranu mince.
No, v tom případě je zajímavé, proč jsou ty obědy v Česku levnější, než v Británii, když náklady na technologii jsou vlastně stejné a rozpustí se mezi méně obyvatel.
Nesmíte se zlobit, ale skoro to vypadá na logickou úvahu, že když jsou levnější vstupy, mohou být levnější i výstupy. Nehledě na to, že plocha UK je trojnásobná oproti ČR a pokrytí je podstaně vyšší, větším množství sítí a na více standardech (tedy včetně 3G). A přesto se cenou dostanou pod nás. Skoro bychom je měli zavřít za to, že popírají logiku ekonomiky.
Cena obědu v ČR je výrazně nižší kvůli výrazně nižší kvalitě surovin používaných v 99 procentech českých restaurací. Bohužel.
Takže tu všichni pláčou nad cenou tarifů, zatímco si ničí žaludky, střeva, játra a ledviny polochemickými blafy.
Vezměte srovnatelně kvalitní restauraci a vyjde to nastejno.
Lež jako věž! Ve skutečnosti to funguje tak, že jatka nakoupí levně od českých producentů, dobytek zpracují, kvalitu vyvezou do Německa, na čemž se pěkně napakují a ten odpad, co Němci nechtějí, pošlou, za nehoráznou cenu na český trh! Takže češi kupují sice české maso, ale třetí jakost za cenu první.
Zase někdo kdo podlehl lži (a omílání ze strany operátorů) že menší trh musí mít vyšší ceny. BLBOST, podívejte se na Slovensko, třeba na tuhle nabídku (není to akce je to běžná nabídka) http://www.o2.sk/pre-vas/e-shop/programy-o2-fer a jak tam mají velký trh. O takové nabídce se nám zatím jen může zdát.
Ceny by měly být úměrné mzdám. Např. v bývalé NDR jsou ceny v podstatě všeho poloviční až třetinové v porovnání s ČR, ale mzdy až pětinásobné. Tím pádem je v zemi mnohem vyšší kupní síla a mnohem méně ekonomických problémů. U nás to naši ,,osvícení" vládní panáci dělají přesně naopak. Jsem moc zvědav, až se koncem roku sečtou příjmy státního rozpočtu, jak na tom budeme, ale jsem si už dnes naprosto jist, že mnohem hůř, viz příjem ze spotřební daně z nafty; propad je víc než markatní.